İşte İnegöl OSB’nin yıldızları

#İnegöl | Haber Merkezi
12 Ara 2023 / Sal 15:29

OSBÜK OSB Yıldızları Araştırması 2023 Ödül Töreni, iş dünyası ve protokolün katılımı ile gerçekleştirildi. İnegöl OSB bünyesinde bulunan 2 fabrikaya ise 7 farklı kategoride toplam 7 plaket verildi.

OSBÜK osb yıldızları Araştırması 2023 Ödül Töreni, iş dünyası ve protokolün katılımı ile gerçekleştirildi. 11 farklı kategoride 116 plaket takdim edildi. Tören Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti ve Türk Hava Yolları’nın kargo şirketi Turkish Cargo ana sponsorluğunda düzenlendi. Törende, Bursa genelinde 64 firma ödül alırken, İnegöl OSB’de üretim yapan 2 firma ödül kazandı. Özdilek Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret A.Ş. en çok satış yapan firma, en çok ihracat yapan firma, en çok istihdam sağlayan firma, en çok kadın istihdamı sağlayan firma, ar-ge harcamasını en çok artıran firma kategorilerinde ödül aldı. aserler tekstil Tic.Ltd.Şti ise kadın istihdamını en çok artıran firma ve yeşil dönüşüme en çok katkı veren firma kategorilerinde ödül kazandı.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, törende yaptığı konuşmada, ülkede planlı sanayi alanlarını genişletme hedefleri doğrultusunda Sanayi Alanları Master Planı'nın hazırlanmakta olduğunu ve bu plan ile planlı sanayi alanlarını ülke yüz ölçümünün yüzde 1'ine çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, yeşil ve teknolojik projeleri desteklemek adına OSB'lerde yeşil yatırım projelerine finansman desteği verdiklerini ve bu kapsamda 40 OSB'ye 52 yeşil yatırım projesi için finansman sağlandığını ifade etti. Kacır, OSB'lerin yeşil ve sürdürülebilir alanlara dönüştürülmesine yönelik projelerin yanı sıra karbonsuzlaşma yol haritaları oluşturduklarını ve sektörlere özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
 
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de törende yaptığı konuşmada, OSB'lerin Türk sanayisinin taşıyıcı kolonu haline geldiğini belirtti. Türkiye'de OSB olmayan il kalmadığını ifade eden Kütükcü, OSB'lerin toplam sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştirerek Türk sanayisine büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, OSB'lerin 2023'te 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayarak toplamda 2 milyon 577 bin kişilik istihdam rakamına ulaştığını belirtti. OSB'lerin bu yıl cirolarını yüzde 97 artırarak 667 milyar liraya ulaştığını, ihracatlarını yüzde 8 artırarak 12,5 milyar dolara çıkardığını ve Ar-Ge harcamalarını yüzde 115 artırarak 2 milyar 932 milyon lira ile rekor kırdığını ifade etti.
 
İnegöl OSB’de bulunan Özdilek Tekstil 5 kategoride ödül alırken, aserler tekstil ise 2 kategoride ödül aldı.

İŞTE ÖDÜLLER VE KATEGORİLERİ