İslam Memiş'ten Altın Fiyatları İçin Kritik Tahmin

#İnegöl | Haber Merkezi
04 Tem, 2024 / Per 11:09

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD verileri öncesinde altın fiyatları için iki olasılığı açıkladı. Memiş, gram altın fiyatlarındaki makas aralığına dikkat çekerek yatırımcıları uyardı.

 

Altın fiyatları, ABD'den gelen kritik veriler öncesinde bir haftanın en yüksek seviyelerine ulaşırken, yurt içinde de gram altın fiyatı sınırlı bir artış gösterdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda Cuma gününe yönelik beklentilere dikkat çekerek altın fiyatları için iki olasılığı açıkladı ve önemli rakamlar verdi. Gram altın fiyatları için ise "Ucuz almayı fırsat gördürmüyorlar" diyerek makas aralığına işaret etti.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ

ABD Doları'nın sürekli zayıflaması ve durgun ABD Hazine tahvili getirileri, 4 Temmuz ABD tatilinin zayıflattığı piyasa koşullarında altın fiyatlarını destekledi. Ons altın, sekiz günlük zirve olan 2.365 dolara kadar yükseldi. Yurt içinde 24 ayar gram altın fiyatı 2.623 liradan işlem görürken, çeyrek altın 4.162 TL, Cumhuriyet altını 16.914 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı 2.441 TL seviyelerinde bulunuyor.

EYLÜL İHTİMALİ YÜKSELİYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyondaki son ilerlemeyi olumlu bulsa da faiz oranlarını düşürmek için daha fazla veri gerektiğini belirtti. Bu gelişmenin ardından ABD özel sektör istihdam verisinin tahminlerin altında kalması, Eylül ayındaki Fed faiz indirimi ihtimalini artırdı. Piyasalar, veri yayınlanmadan önce yüzde 67 olan olasılığı yüzde 73'e çıkardı.

YARIN AÇIKLANACAK VERİYE DİKKAT!

İslam Memiş, piyasaların gözünün yarın açıklanacak ABD Tarım Dışı İstihdam verisine çevrildiğini vurgulayarak, "Tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra iki ihtimal var. Ya 2.300 dolar ya da 2.360 dolar. Bu bant aralığında hangi yöne kırılacağına o gün karar verilecek" dedi.

GRAM ALTIN İÇİN MAKAS ARALIĞI UYARISI

Gram altın fiyatları için makas aralığına dikkat çeken İslam Memiş, "Ufak da olsa yukarı yönlü hareketlilik var. Ons altın daha yatay seyrediyor. Bu kez makası açıyorlar. Ucuz almayı fırsat gördürmüyorlar. Fiziki altın tarafında makas aralığına dikkat etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.