İnegöl’ün Yeni Kent Meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Açılıyor

#İnegöl | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 16:30

İnegöl Belediyesi’nin 1 Eylül’de başlattığı düzenleme çalışmaları tamamlandı. Atatürk Anıtı ve yeni kent meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İnegöllülerin hizmetine sunulacak.

İNEGÖL’ÜN YENİ KENT MEYDANI CUMHURİYET BAYRAMI’NA HAZIRLANIYOR

Düzenleme Çalışmalarında Sona Gelindi
İnegöl Belediyesi, heykel bölgesinde 1 Eylül’de başlattığı düzenleme çalışmalarını tamamlamak üzere. Yapılan çalışmalar ile Atatürk Anıtı ve şehrin yeni kent meydanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İnegöllülerin hizmetine sunulacak. Modern bir meydan oluşturma hedefiyle planlanan proje, ilçe halkının beklentilerine uygun olarak hayata geçiriliyor.

ÜÇ ETAPTA MODERN MEYDAN
İnegöl Belediyesi, şehre yakışan modern bir meydan kazandırmak amacıyla 3 ayrı etap şeklinde planladığı projede sona yaklaştı. İlk etapta Belediye Hizmet Binası, Nöbetçi Kitaphane, Gastro İnegöl Restoranı ve Sergi Salonu gibi alanlar oluşturuldu. İkinci etapta ise Merkez Park, Eski Hükümet Konağı ve eski kaymakamlık lojmanı bölgesi yenilendi. Son etap olan heykel bölgesi düzenlemeleri de tamamlanmak üzere.

SON PARÇADA RÖTUŞLAR YAPILIYOR
1 Eylül’de başlayan çalışmalar, toplamda 7650 m2 alanda projelendirildi. Başkan Alper Taban, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinden sonra başladıkları düzenlemeleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Meydanın son rötuşları tamamlanırken, yenilenen haliyle 29 Ekim Salı günü halkın kullanımına açılması planlanıyor.

29 EKİM’DE İNEGÖLLÜLER YENİ MEYDAN İLE BULUŞACAK
İnegöl’ün yeni kent meydanı, hem şehre modern bir görünüm kazandıracak hem de ilçe halkına sosyal ve kültürel bir buluşma noktası sunacak. Atatürk Anıtı ve meydanın çevresinde yapılan yenileme çalışmaları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde de kullanılarak, İnegöllülerin buluşma noktası olacak.