İnegöl'ün Hikmet Hoca'sı 14 sene önce cinayete kurban gitmişti

#İnegöl | Haber Merkezi
11 Kas 2023 / Cmt 15:03

İnegöl ve Bursa'da yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Hikmet Şahin 14 sene önce cinayete kurban gitmişti.

4 Kasım 2019 tarihinde eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yalova yolu üzerinde bulunan iş yerinde silahlı saldırıya uğramıştı.
Hikmet Şahin 11 Kasım 2009 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.

İnegöl Belediye Başkanlığı ve BursaBüyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle adını altın harflerle yazdıran Hikmet Şahin 59 yaşında vefat etti.

İnegöl’de binlerce kişi tarafından ebediyete uğurlanan Hikmet Şahin hastane mezarlığına defnedilmişti.

KÜLTÜR PARK
1994-2004 yıllarında İnegöl Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Şahin, o dönem İnegöl’ün çöp boşaltım alanı ve hayvan pazarı olan bölgeyi ıslah ederek şuanki Hikmet Şahin Kültür Parkı’nı kurdu.

BURSA’NIN TRAFİK PROBLEMİNİ ÇÖZMÜŞTÜ
Bursa’nın kanayan yarası olan trafik problemini yaptığı batçıklarla çözen Hikmet Şahin Bursalıların gönüllerine taht kurmuştu.

ÖĞRETMENLİK YAPTI
İnegöl’de 1976-1986 yılında öğretmenlik görevinde bulunan Hikmet Şahin, binlerce İnegöllünün eğitim hayatına dokundu.

HİKMET ŞAHİN KİMDİR?
1950 yılında Bursa İnegöl''de doğmuştur.
Evli ve altı çocuk babasıdır. 1976-1986 yıllarında öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik mesleğini bırakarak mobilya ve orman ürünleri malzemeleri ticaretine başladı.
1994 yılında İnegöl Belediye Başkanlığı''na seçildi ve aynı yıl İnegöl Organize Sanayi Bölge Başkanlığı''nı da üstlendi. 1999''da İnegöl Belediye Başkanlığı''na ikinci kez seçildi ve İnegöl Spor Kulübü Başkanlığı''nı üstlendi. 28 Mart Yerel Seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı''na seçildi.