İnegöl'ün Değerli İlim Adamı Recep Akakuş Vefat Etti

#İnegöl | Haber Merkezi
26 Eki 2024 / Cmt 14:01

İnegöl’ün sevilen ilim adamı ve yazar Recep Akakuş, 27 Ekim’de İstanbul Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla uğurlanacak.

İNEGÖL’ÜN DEĞERLİ İLİM ADAMI VE YAZARI VEFAAT ETTİ

İnegöl’ün yetiştirdiği değerli ilim adamı, Genç Gazete köşe yazarlarından Recep Akakuş, vefat etti. Uzun yıllar süren bilimsel ve dini hizmetlerinin ardından Akakuş'un cenazesi, 27 Ekim Pazar günü İstanbul Fatih Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak.

cenaze TÖRENİ DETAYLARI

Recep Akakuş’un cenazesi, İstanbul’daki Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verilecektir. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, “İnegöl Aşağı Ballık Köyü'nden merhum Hacı Hasan Akakuş ve Meryem Akakuş'un oğlu, değerli hocamız için cenaze namazı İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacaktır” denildi.

DIYANET İŞLERİ BAŞKANI’NDAN TAZİYE MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Recep Akakuş Hoca’nın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Erbaş mesajında, "Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim. Ümmetimize uzun yıllar hizmet etmiş kıymetli hocamızı rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Recep Akakuş KİMDİR?

1938 yılında İnegöl’ün Aşağıballık Köyü’nde dünyaya gelen Recep Akakuş, hafızlık eğitimine köyünde başladı ve İnegöl Bedestanı'nda Hafız Mehmet Çuhadar ile sürdürdü. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda uzun yıllar hizmet verdikten sonra, İnegöl merkezli araştırmalara daha fazla zaman ayırdı. Akakuş’un, "Eyüp Sultan ve Mukaddes Emanetler", "Tarihsel Boyutuyla Kuran'ı Kerim Öğrenimi" gibi önemli eserleri bulunmaktadır.