İnegöllüler kaliteyi uygun fiyata Gastro İnegöl'de tadacak

#İnegöl | Haber Merkezi
03 Ara 2023 / Paz 11:13

Yeni İnegöl Belediyesi Binasında hizmet verecek olan Gastro İnegöl uygun fiyat politikası ve yerel lezzetleri ile yarın hizmet vermeye başlayacak.

İnegöl Belediyesi'nin pandemi sürecinde hayata geçirdiği ve İnesmek ekibiyle birlikte kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği alan taraması sonucunda keşfettiği Gastro İnegöl Sosyal Tesis, şehrin mutfak zenginliğini bir araya getirerek gastronomi tutkunlarını yarın sabah 07.30 itibar ile ağırlamaya hazırlanıyor. Butik bir Gastro mutfağın oluşturulmasının ardından, zamanla deneyim ve tadım merkezine dönüşen bu mekan, İnegöl Mutfağı'nın İnegöl Köftesi dışında da birçok lezzeti sunacak.

İNEGÖL’ÜN LEZZETLERİ BURADA YER ALACAK
Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi içerisinde bulunan Gastro İnegöl, köylerin eli lezzetli annelerinden alınan geleneksel tariflerle hazırlanan yemekleriyle büyük beğeni kazanmış durumda. İnegöl Mutfağı'nın zenginlikleri, asırlık ekmeklik mayalarla yapılan erişte, tarhana gibi öne çıkan lezzetlerle öne çıkıyor. Sulu yemeklerden hamur işlerine, tatlılardan kışlık hazırlıklara kadar her şey, Gastro İnegöl Mutfağı'nda özenle işleniyor.

YENİ YERİNE TAŞINDI
Artan talep ve ilgi, başta İnegöl halkı olmak üzere şehir dışından gelen misafirlerin dikkatini çekiyor. Gastro tanıtımlarının yanı sıra fuar ve festivallerde büyük ilgi gören bu lezzet noktası, yeni bir sosyal tesis projesiyle daha geniş bir mekâna taşındı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın liderliğinde, şehrimizin mutfak kültürünü en iyi şekilde yansıtabilecek 450 m2'lik bir alanda, yarın sabah hizmete giriyor.

200 KİŞİ KAPASİTELİ
Kasım 2023 itibariyle tamamlanan Gastro İnegöl Sosyal Tesis, iç ve dış mekânlarıyla, ayrıca VIP salonuyla toplamda 200 misafiri ağırlama kapasitesine sahip. Modern ve geleneksel dokunuşlarla tasarlanmış çekim alanları, tesisin kalitesini ve estetiğini ön plana çıkarıyor. Açık mutfak formuyla hijyen ve kaliteyi ön planda tutan tesis, 07.30-22.00 saatleri arasında hizmet vererek sabah çorbası, sulu yemekler, hamur işleri, tatlılar ve özellikle ünlü İnegöl Köftesi'nin satışını gerçekleştirecek.

YÖRESEL ÜRÜNLERDE YER ALACAK
Gastro İnegöl Sosyal Tesis içinde, İnegöl Nostalji Kolonyası ve İnegöl Lokumu gibi yöresel ürünlerin yer aldığı stand, ziyaretçilere en kaliteli ürünleri sunma imkanı tanıyacak. İşinin ehli şefler öncülüğünde, lezzetin ve geleneğin ön planda olduğu bu merkez, makul fiyatlarla hem İnegöl halkına hem de turistlere unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Gastro İnegöl Sosyal Tesis, şehrin mutfak kültürüne katkı sağlayacak, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla buluşturarak şehri gastronomi haritasında önemli bir noktaya taşıyacak.