İnegöllüler Heykel'de toplandılar! İsrail'e lanet okudular

#İnegöl | Haber Merkezi
28 Eki 2023 / Cmt 00:46

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl İlçe Başkanı Yakup Tokgöz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, 'İsrail'in zulmüne karşı her zaman mazlumların yanındayız' dedi.

İsrail’in saldırıların şiddetini arttırması ve Filistinlilere yönelik soykırım gerçekleştirmesi nedeniyle İnegöllüler saat 00.00’da heykel önünde toplanarak tepkilerini gösterdiler.

Tokgöz, yaptığı açıklamada, "Dünyanın her neresinde olursa olsun tüm mazlumların yanında olduk. Filistin'in özgürlüğü meselesinde alanlardan hiçbir zaman ayrılmadık. 7 Ekim'den bu yana da her zaman olduğu gibi zulmün karşısında ve mazlum kardeşlerimizin yanında alanlardayız" ifadelerini kullandı.

"Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor" diyen Tokgöz, "İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de gerçekleştirdiği soykırım ve insanlık suçu vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır. Her zamanki saldırılarını artırmış ve okulları hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları katlederek zulmünü sürdürmektedir" diye konuştu.

"İsrail'in bu şımarıklığına ve terörizmine son verme vakti gelmiştir" diyen Tokgöz, "İsrail bu şımarıklığını İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden almaktadır" dedi.
Tokgöz, açıklamasının sonunda, "Bugün, her zaman olduğundan daha fazla bir sorumlulukla, azimle, cihad şuuruyla Filistin'in yanında olma günüdür. İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir" ifadelerini kullandı.