İnegöllü İşadamı Ali Osman Sönmez, 23. Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eki 2024 / Cmt 16:22

İnegöllü duayen iş insanı Ali Osman Sönmez, vefatının 23. yıl dönümünde ailesi ve öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

ALI OSMAN SÖNMEZ ANILDI
İnegöllü işadamı merhum Ali Osman Sönmez, vefatının 23. yıl dönümünde Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eşi Ümran Sönmez, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Sönmez ile Ali Cem Sönmez ve eşi Sonya Sönmez tarafından Emirsultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

BABA SÖNMEZ’İN MİRASINA VURGU
Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, babasının ölümünün üzerinden 23 yıl geçtiğini belirterek, “Ailemizin değerli büyüğünü saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz. Kendisi Bursa'da iz bırakan iş insanlarından biriydi. Özellikle Bursa sanayisi için yaptığı atılımlar ve yatırımlarla rol model oldu. İş dünyasında onu örnek alan çok kişi oldu. Bizlere yol gösterdiği için kendisini minnet, özlem ve saygı ile anıyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER UNUTMADI
Sağlıktan eğitime kadar birçok alanda Bursa’ya kalıcı eserler kazandıran Ali Osman Sönmez’in aramızdan ayrılışının üzerinden 23 yıl geçti. Duayen iş insanı, adının yaşatıldığı Osmangazi Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenler ve öğrencilerin düzenlediği programla anıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Osman Aslan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Okul yönetimi ve öğrencilerin katıldığı programda duaların ardından Ali Osman Sönmez Belgesi izletildi.

BİR ÖLÜMSÜZ: ALİ OSMAN SÖNMEZ
Osmangazi Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Metin Köse, “İnsanlar doğar, büyür ve ölürler. Ancak bizim inancımıza göre bazı insanlar vardır ki ölümsüzlerdir. Birincisi bu kişiler özellikle salih amel işleyen ve hayırlı evlat yetiştirenlerdir. İkincisi bilim ve insanlık için değerli eser üreten kimselerdir. Sonuncusu ve en önemlisi ise fabrikalar, hastaneler açan, insanlara iş ve aş veren, okullar yapan Ali Osman Sönmez ağabeyimiz gibi insanların amel defteri hiçbir zaman kapanmaz. Değerli iş insanımızı rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

ALİ OSMAN SÖNMEZ KİMDİR?
Bulgaristan'ın Mestanlı kasabasında 1926 yılında dünyaya gelen Ali Osman Sönmez, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, 7 yıl Yunanistan'da kaldı. 1948 yılında Türkiye'ye gelen Ali Osman Sönmez, İnegöl'e yerleşti. Tekel idaresinde bir süre memurluk yapan Sönmez, daha sonra kendi arzusu ile görevinden ayrılarak ticaret hayatına atıldı. Bursa’da pek çok ilklere imza atan Ali Osman Sönmez, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Odalar Birliği Konsey Başkanlığı, Sönmez Holding İdare Meclisi Başkanlığı ile 20. Dönem Bursa Milletvekilliği yaptı. 12 Ekim 2001 Cuma günü vefat eden Ali Osman Sönmez, Emirsultan Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.