İnegöllü çocuklardan Filistin’e destek

#İnegöl | Haber Merkezi
03 Ara 2023 / Paz 18:33

İnegöl'de, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşe, çocuklar başta olmak üzere kadınlarda katılım sağladı.

Çocukların yoğunlukta olduğu yürüyüşte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistin'deki çocuklara yönelik yaşanan zulümler protesto edildi.

Saat kulesi önünde yapılan mitingde konuşan Yedi Hilal sancaktarlarından Cemal Yasir Yıldırım, Gazzeli çocuklara seslenerek, "Asla umutsuzluğa kapılma! Ne olursa olsun, umut her zaman vardır. Siz Gazze'deki çocuklar, gerçekten güçlüsünüz. Savaşlar ve zorluklar insanları bir araya getirir ve bu karanlık günlerin sonunda güneş tekrar doğar. Hayal kurmayı ve geleceğe dair umutlar beslemeyi unutma. Bir gün barış içinde yaşayacak, güzel bir gelecek inşa edeceksiniz." dedi.

Yıldırım, Türkiye'deki Sancaktarların Gazzeli çocuklar için çalışacaklarını belirterek, "Söz veriyoruz senin için derslerimizde başarılı olacak ve senin için güzel mesleklere sahip olacağız. Mühendis olup seni koruyacak teknolojiler geliştireceğiz. Doktor olup yaralıları iyileştirecek. Yazar olup dünyaya senin hikayeni anlatacağız. Asker olup seni kurtarmaya geleceğiz." diye konuştu.

Yürüyüş, hep birlikte yapılan dua ile sona erdi.