İnegöllü 2 isim Büyükşehir Belediyesine dava açtı

#İnegöl | Haber Merkezi
06 Tem, 2024 / Cmt 13:11

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan İnegöllü 2 bürokrat özlük haklarından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde değişim devam ederken, bir yandan görevden almalar diğer yandan yeni atamalar devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı görevinde bulunan Ahmet Bayhan ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Kerim Baştürk görevden alındı.

Ahmet Bayhan ve Kerim Baştürk’ün de aralarında bulunduğu toplam 21 daire müdürü özlük haklarının elinden alınmasından dolayı dava açtılar.

ÖZLÜK HAKKI NEDİR?

Özlük hakları, bir çalışanın işverenle olan iş ilişkisinde sahip olduğu yasal haklardır. Bu haklar, işe alım, ücret, çalışma saatleri, izin ve diğer çalışma koşulları gibi konularda koruma sağlar. İşverenlerin özlük haklarına uygun davranması yasal bir yükümlülüktür.

Özlük hakları, çalışanların insanca yaşama standartlarını korumak, güvenceli bir çalışma ortamı sağlamak, adil işe alım ve işten çıkarma süreçleri, adil ücretlendirme, sağlık ve güvenlik, yasal izin hakları, iş güvencesi ve benzeri konularda koruma sağlamaktadır.

Özlük hakları, genellikle çalışma yasaları, yönetmelikler, sözleşmeler ve işletme politikaları tarafından belirlenir. Bazı özlük hakları arasında adil işe alım süreci, maaş ve ödenekler, haftalık çalışma saatleri, tatil ve izin hakları, işten çıkarma süreci, disiplin cezaları ve iş güvencesi hakları yer alabilir.

Her ülkenin özlük haklarına ilişkin farklı yasaları ve yönetmelikleri olduğu için, işverenler ve çalışanlar, özlük hakları hakkında yasalar ve kurallar konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Özlük hakları, işverenler ve çalışanlar arasında adil bir çalışma ortamı sağlayarak işyeri ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine yardımcı olur.