İnegöl’de Yüksek Veteriner Ücretlerine Tepki: Hayvanseverler Mağdur

#İnegöl | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 16:42

İnegöl’de hayvansever Sinan Özen, veteriner ücretlerinin fahiş olması nedeniyle hayvan sahiplerinin mağdur olduğunu dile getirdi. Veteriner ücretlerinin denetlenmesi gerektiğini belirtti.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İnegöl’de bir hayvansever olan Sinan Özen, yüksek veteriner ücretlerinden dolayı rahatsızlığını dile getirdi. Kedisinin ayağı kapıya sıkışan Özen, kedisini veterinere götürdüğünde karşılaştığı yüksek ücretler karşısında şok olduğunu belirtti. veteriner muayene ücreti olarak 1200 TL talep edilirken, kedinin röntgeni için ise 5 adet röntgen çekilmesi gerektiği ve her bir röntgenin 900 TL olduğu belirtildi. İlaçlar da dahil olmak üzere toplam masrafın 10 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Özen, bu durumun hayvanseverleri maddi açıdan zorladığını vurguladı.

"Ben kendim sigortasız bir şekilde hastaneye gitsem bu kadar yüksek bir ücret ödemem." diyen Özen, veterinerlerin hayvanseverlerin duygularını sömürdüğünü iddia etti. Farklı illerde yapılan veterinerlik hizmetlerinin daha uygun fiyatlarla sunulduğunu belirterek, "İzmir’de bir arkadaşım kedisine ultrason çekilmesi, çip takılması ve kimlik çıkarılması gibi işlemler için sadece 500-600 TL ödedi." şeklinde konuştu.

Veterinerlerin ücret politikalarının denetlenmesi gerektiğini savunan Özen, bu durumun hayvan sahiplenmeyi zorlaştırdığını ve veterinerlerin vicdanlarına elini koyarak daha adil ücretler talep etmesi gerektiğini ifade etti.