#İnegöl | Haber Merkezi
27 Nis 2025 / Paz 17:12
İnegöl'de bulunan termometrede arıza nedeniyle -127 derece sıcaklık ölçüldü. İlginç görüntü sosyal medyada gündem oldu.
Bursa’nın İnegöl ilçesi Alanyurt Taksi Durağı önünde bulunan dijital termometre, arıza yaparak -127°C sıcaklık gösterdi. Gece saatlerinde kaydedilen görüntü, gören vatandaşların hem şaşkınlık hem de tebessüm yaşamasına neden oldu.
O anı cep telefonlarıyla kaydeden vatandaşlar, fotoğrafı kısa sürede sosyal medyada paylaşarak ilginç durumu gündeme taşıdı. “İnegöl kutuplara döndü”, “İçimiz gerçekten dondu” gibi esprili yorumlar kısa sürede yayıldı.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, yaşanan durumun termometre cihazındaki teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtildi. Özellikle yağışlı hava ve nem gibi dış etkenlerin bu tür arızalara yol açabileceği ifade edildi.
arızalı termometrede -127 derece ölçülmesine rağmen, İnegöl’de gece saatlerinde gerçek hava sıcaklığının yaklaşık 10-12°C arasında olduğu öğrenildi.