İnegöl'de Sağlık Hizmetleri Alarm Veriyor: Milletvekili Toktaş, TBMM'de Bakan Memişoğlu'na Sordu

#İnegöl | Haber Merkezi
02 Ağu 2024 / Cum 14:20

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, TBMM'de Sağlık Bakanı'na İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki eksiklikleri ve sorunları içeren soru önergesi verdi. Toktaş, sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler ve doktor eksikliği konularını gündeme taşıdı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş İnegöl Online'nın gündeme getirdiği İnegöl’de sağlık sistemi çökmüş durumda, rakamlar alarm veriyor , başlıklı haber sonrası TBMM'de Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki sorunlar ve eksikliklerle ilgili soru önergesi verdi. Toktaş, geçtiğimiz günlerde TBMM'de yapılan vergi kanunu görüşmelerinde İnegöl'ün ekonomiye olan katkılarına değinerek, ilçenin hak ettiği yatırımları almadığını gündeme getirmişti.

Sağlık Hizmetlerinde Yetersizlik ve Doktor Eksikliği

Toktaş, Sağlık Bakanı'na yönelttiği soru önergesinde, İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki doktor yetersizliği nedeniyle vatandaşların yeterli sağlık hizmeti alamadığını belirtti. Toktaş, Anayasa'nın 56. maddesine atıfta bulunarak, devletin herkesin beden ve ruh sağlığını koruma görevini vurguladı.

Toktaş’ın soru önergesindeki ifadeler şöyle:

“Türkiye genelinde 194 bin 688 doktor görev yaparken, Bursa'da bu sayı 6 bin 323'tür. İnegöl'de ise sadece 206 hekim bulunmaktadır. Türkiye genelinde bin kişiye düşen doktor sayısı 2.2 iken, Bursa'da bu oran 1.97, İnegöl'de ise 0.68'dir. Bu düşük oran, İnegöl'deki sağlık hizmetinin yetersizliğini açıkça göstermektedir. Ayrıca, İnegöl'ün sanayi şehri olması ve mobilya sanayisinin yoğunluğu nedeniyle kesik vakalarının sıkça yaşandığı ilçede plastik cerrahi servisinin olmaması, vatandaşları mağdur etmektedir.”

Sorular ve Talepler

Toktaş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na şu soruları yöneltti:

  1. Vatandaşların daha kaliteli ve sorunsuz sağlık hizmeti almasını sağlayacak düzeyde sağlık personeli ve doktor ataması yapılması planlanmakta mıdır?
  2. İnegöl Devlet Hastanesi'ndeki "kanser tedavisi" bölümü neden kapatılmıştır? Yakın zamanda açılması düşünülmekte midir?
  3. Yoğun kesik vakalarının yaşandığı ilçenin devlet hastanesine plastik cerrahi bölümü açılmasını planlıyor musunuz?
  4. Ekonominin bu denli kötü olduğu bir durumda kalitesiz sağlık hizmeti alan vatandaşları özel hastanelerin insafından kurtarmayı düşünüyor musunuz?
  5. Sağlık sistemini kalitesizleştiren performans sisteminin iyileştirilmesine yönelik herhangi bir çalışmanız var mıdır?

 

Muhabir: Adem Demir

 

İnegöl’de sağlık sistemi çökmüş durumda, rakamlar alarm veriyor