İnegöl’de o firma yağmalanmıştı! Mahkeme kararı verdi

#İnegöl | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 19:24

İnegöl’de geçtiğimiz Mayıs ayında yağmalanan mobilya firması ile alakalı flaş karar mahkemeden geldi.

İNEGÖL'DE YAĞMALANAN MOBİLYA FİRMASINA İFLAS KARARI
İnegöl’de geçtiğimiz Mayıs ayında yağmalanan mobilya firması ile alakalı flaş bir gelişme yaşandı. mahkemeden gelen karar ile, daha önce konkordato başvurusunda bulunan firmanın iflasına hükmedildi.

FİRMANIN BORÇLARI SEBEBİYLE konkordato İSTEMİ
1993 yılında faaliyete geçen Enis Koltuk mobilya Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, borçları nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talep etmişti. Şirketin mali durumunu inceleyen mahkeme, geçici konkordato mühleti verilmesine karar vermişti.

İFLAS KARARI VERİLDİ
Verilen sürenin dolmasının ardından mahkeme, firmanın iflasına karar verdi. Yapılan açıklamada, firmanın borca batık olduğunun anlaşılmasından dolayı konkordato talebinin reddedildiği belirtildi. 16 Ekim saat 14:24 itibarıyla iflasına karar verilen firma, Adi Tasfiye usulü ile tasfiye edilecek.

YAĞMALANMAK İSTENMİŞTİ
Bursa-Ankara kara yolu üzeri İnegöl girişinde bulunan koltuk fabrikası, iflas söylentileri üzerine alacaklılar tarafından yağma girişimi ile karşı karşıya kaldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, fabrikanın mağaza ve deposuna girerek içeride bulunan koltukları TIR'lara yüklemeye çalışan şahısları engelledi.