İnegöl'de ki kimyasal sızıntının detayları belli oldu

#İnegöl | İHA
16 Ağu 2024 / Cum 15:17

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında meydana gelen kimyasal sızıntı sonucu 11 işçi zehirlendi. İşte yaşanan kimyasal sızıntının detayları

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında bugün saat 13.30 sıralarında kimyasal sızıntı meydana geldi. Fabrikanın 4. Caddesi'nde bulunan tesiste, hidroklorik asit kutusunun yere düşmesi sonucu tehlikeli bir kimyasal reaksiyon gerçekleşti. Hidroklorik asidin suyla temas etmesi sonucu ortaya çıkan kimyasal gaz, kısa sürede fabrikanın içini kapladı.

Gazın hızla yayılması üzerine, fabrikada çalışan 11 işçi gazdan etkilenerek fenalaştı. Olay yerine hızla itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Zehirlenen işçiler, ilk müdahalelerinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fabrikadaki diğer işçiler de güvenli bir şekilde tahliye edildi.

İtfaiye ekipleri, fabrikanın içerisindeki kimyasal gaz buharını tahliye ederken, polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayın nedeni ve sorumluları hakkında detaylı incelemeler sürüyor.