İnegöl'de kanser farkındalığı artıyor

#İnegöl | Haber Merkezi
01 Ara 2023 / Cum 10:57

İnegöl Hastane Derneği (İHD), İnegöl'de kanser farkındalığını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İHD Yönetimi, 50 yaş ve üzeri yaklaşık 30 kadınla birlikte İnegöl Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) giderek ücretsiz kanser taraması yaptırdı.

KETEM'de yapılan taramalar kapsamında kadınlara, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları yapıldı. Yapılan taramalar sonucunda herhangi bir kanser belirtisi görülmedi.

İHD Başkanı Yasin Altuntepe, kanser vakalarının ciddi sayılara ulaştığını belirterek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı. Altuntepe, "İnegöllüleri mutlaka ama mutlaka taramalarını yaptırmaya davet ediyoruz. Erken teşhis hayati derecede önem taşıyor." dedi.

İHD olarak kanser farkındalığını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Altuntepe, "Bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızı kanser konusunda bilinçlendirmek için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

KETEM'de ücretsiz kanser taramaları devam ediyor

İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren KETEM'de ücretsiz kanser taramaları devam ediyor. Vatandaşlar, 50 yaş ve üzeri kadınlarda meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri ve 50 yaş ve üzeri erkeklerde kolon kanseri taraması yaptırabiliyor.

KETEM'e randevu almak için 0224 715 17 27 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.