İnegöl'de İl Olma Çalıştayı Gerçekleşti

#İnegöl | Haber Merkezi
07 Eki 2023 / Cmt 16:43

İnegöl'de il olma yolunda önemli bir adım atıldı. İnegöl Ticaret Sanayi Odası (İTSO) öncülüğünde düzenlenen il olma çalıştayı, Grand Mavi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çalıştaya, İnegöl'deki STK temsilcileri, İnegöllü sanatçılar, eski milletvekilleri ve oda başkanları katıldı. Çalıştay, video sunumu ile başladı. Daha sonra İnegöl'ün güçlü ve zayıf yönleri tartışıldı.

95 STK BİR ARAYA GELDİK
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ,

İnegöl'ün il olma konusunun gündemden hiç düşmediğini belirterek, "Son dönemde Devlet Bahçeli Bey'in açıklaması ile birlikte yeniden Türkiye'nin gündemine 100 il 1000 ilçe programı girmiş oldu. Biz dinamik bir ilçeyiz. 2 ay önce 95 STK'nın katılım sağladığı bir basın açıklaması gerçekleştirdik. Türkiye'de en çok sayı olarak bir araya gelen ilçe olduk. 95 STK ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdik ve sürecin nasıl yürütülmesi için bir komisyon oluşturduk. 10 toplantı gerçekleştirdik, komisyon değerlendirmesi sonucu çalıştay gerçekleştirme kararı aldık." dedi.


İNEGÖL’ÜN İL OLMA HAKKI VAR
İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ise yaptığı konuşmada,

"İnegöl'ün il olma hakkı var. İnegöl, birçok ilden büyük bir ilçe. İnegöl için il olmazsa özel statülü ilçe olması lazım. İnegöl'ün kendi işini kendi yapan bir ilçe olması lazım. Emsal illerdeki norm kadronun İnegöl’de olması lazım." ifadelerini kullandı.


ÇALIŞTAYDAN ÇIKAN KARARLAR NELERDİR?

Çalıştayda İnegöl'ün il olma konusundaki güçlü ve zayıf yönleri tartışıldı. Çalıştay sonunda şu kararlar alındı:
İnegöl'ün il olma konusundaki güçlü ve zayıf yönleri raporlanacak.
Rapor, ilgili kurumlara sunulacak.
İnegöl'ün il olma konusundaki çalışmalara devam edilecek.

İNEGÖL'ÜN İL OLMA SÜRECİ NASIL DEVAM EDECEK?
Çalıştayın ardından İnegöl'ün il olma konusundaki çalışmalara devam edilecek. İTSO, hazırladığı raporu ilgili kurumlara sunacak. Raporun olumlu sonuçlanması halinde, İnegöl'ün il olma süreci hız kazanacak.