İnegöl'de Gıda Denetimleri Sıkılaştı: 26 İş Yerine Cezai İşlem

#İnegöl | İHA
11 Eki 2024 / Cum 16:35

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 175 gıda işletmesine yönelik denetimler gerçekleştirdi. 26 iş yerine hijyen, gramaj ve ruhsat ihlallerinden dolayı cezai işlem uygulandı.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki gıda işletmelerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Farklı sektörlere yönelik yapılan denetimler kapsamında, son olarak EKMEK FIRINLARI VE UNLU MAMULLER İŞ YERLERİ mercek altına alındı. Toplamda 175 iş yerinin denetlendiği süreçte, zabıta ekipleri halk sağlığını korumak adına çeşitli kontroller gerçekleştirdi.

ZABITA HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN SAHADA
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 30 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında toplam 175 ekmek fırını ve unlu mamuller üretim yerinin denetlendiği belirtildi. Denetimlerde; gramaj kontrolü, hijyen şartları, güncel fiyat tarifesi, saklama-depolama alanları ve işyeri düzeni gibi çeşitli konularda incelemeler yapıldı. Ruhsata uygun olmayan faaliyetler de denetimlerde tespit edildi.

26 İŞ YERİNE CEZA KESİLDİ
Denetimler sonucunda, gramaj eksikliği, hijyen kurallarına uyulmaması, fiyat tarifesi bulundurmamak ve ruhsata aykırı faaliyetler gibi nedenlerle 26 iş yerine cezai işlem uygulandı. İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin devam edeceğini ve vatandaşların 153 Çözüm Merkezi aracılığıyla şikayetlerini iletebileceklerini belirtti.