İnegöl’de çarşı merkezi 4 gün trafiğe kapanacak

#İnegöl | Haber Merkezi
14 Haz 2023 / Çar 16:01

İnegöl Belediye başkanı Alper Taban bayram hazırlıkları kapsamında çarşı merkezinin 4 gün trafiğe kapanacağını söyledi.

Kurban Bayramı öncesi ve bayram süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, bayram alışverişi sürecinde Çarşı merkezinin 4 gün trafiğe kapatılacağını açıkladı.
 
KALDIRIM SERBESTİSİ 17 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
Kurban Bayramı’na çok az bir zaman kaldığını da dile getiren Başkan Taban, şöyle devam etti: “Şimdiden ben herkesin bayramını tebrik ediyorum. Tabi bu arada hükümetimiz de özellikle bayram tatilini 9 güne çıkararak vatandaşlarımızın bundan dolu dolu istifade etmesini sağladılar. Bu noktada her dönem olduğu gibi belediyemizin birtakım hazırlıkları oluyor. Bugün bunları duyurmak adına buradayız. Özellikle bayram öncesi esnaflarımızı ilgilendiren husus, satışlarını yapabilmek. Ticaretlerini devam ettirebilmeleri ve vatandaşların da bundan istifade etmesi konusu… Kaldırım işgalleriyle ilgili her bayram olduğu gibi bu bayramda da esnekliğimiz olacak. 17 Haziran Cumartesi gününden itibaren esnaflarımız kendi kapısının önünde özellikle yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde, kendi iştigal konusuyla ilgili satışlarını yapabilecekler. Bu uygulama bayramın birinci gününe kadar devam edecek.”
 
ÇARŞI İÇİ SON 4 GÜN TRAFİĞE KAPATILACAK
 
“Bazı bölgelerde trafik düzenlemeleri yapıyoruz. 24 Haziran Cumartesi gününden itibaren bu kapsamda çarşı içini araç trafiğine tamamen kapatıyoruz. Yine bayramın birinci gününe kadar bu uygulama yapılıyor. Burada da amaç vatandaşların yaya olarak daha rahat şekilde alışverişlerini yapabilmeleri.”