İnegöl'de bu parayı kazanıyorsanız geçinemezsiniz

#İnegöl | Haber Merkezi
04 Eki 2023 / Çar 12:02

İnegöl’de yaşam maliyeti her geçen gün artarken, asgari ücretle İnegöl’de geçinmek imkânsız hale geldi.

İnegöl'de asgari ücretli çalışanlar, artan yaşam maliyetleri karşısında zor günler yaşıyor. Kira, gıda, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar için artan fiyatlar, asgari ücretli çalışanların alım gücünü düşürüyor.

AYLIK MAALİYET 20 BİN TL’Yİ BULUYOR
İnegöl'de bir kira evin kirası ortalama 10 bin TL'yi buluyor. Gıda fiyatlarında da ciddi artışlar yaşanıyor. Bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için aylık ortalama 20 bin TL'ye ihtiyaç duyuyor. Ulaşım fiyatları da asgari ücretli çalışanlar için ek bir yük oluşturuyor.

HESAPTA 9 BİN AÇIK VAR
İnegöl'de asgari ücretle çalışan bir kişi, sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için aylık ortalama 20 bin 150 TL'ye ihtiyaç duyuyor. Ancak, asgari ücretin net tutarı 11 bin 402 TL. Bu da asgari ücretli çalışanların, geçinmek için 9 bin TL'lik bir açıkla karşı karşıya kaldıkları anlamına geliyor.

BİR EVE ÇİFT MAAŞ GİRMEK ZORUNDA
İnegöl'de asgari ücretle çalışanlar, artan yaşam maliyetleri karşısında çeşitli çözüm yolları arıyor. Bazıları, aileleriyle birlikte yaşamaya devam ediyor. Bazıları ise, ikinci bir iş yaparak geçinmeye çalışırken bazı durumlarda ise bir ailede karı ve koca çalışmak zorunda kalıyor.

İNEGÖL’DE ORTALAMA MAAŞI 15 BİN TL
Öte yandan İnegöl’de ortalama bir işçinin maaşı ise 15 bin TL, 4 kişilik bir ailede bu ekonomik şartlarda tek bir maaşla geçinmenin imkansız olduğunu gözler önüne seriyor.

KIŞ SERT GEÇECEK
Yaz aylarında ortalama 200 TL gelen doğalgaz ücreti, kış aylarında kullanıma göre 2000 bin TL olması bekleniyor. Buda bütçeye ekstra bir yük olarak yansıyacak.