İnegöl’de alt yapı çalışmaları ne durumda? Merak edilen sorulara cevap geldi

#İnegöl | Haber Merkezi
20 Eyl 2024 / Cum 11:17

İnegöl’de alt yapı çalışmaları son hızla devam ederken, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin merak edilen sorulara ve eleştirilere cevap verdi.

İnegöl’de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ aracılığı ile alt yapı çalışmaları ile alakalı gelen şikâyetleri CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin’e sorduk.

alt yapı çalışmaları hakkında bilgilere veren Şahin “Daha önceden çalışmalar şehir merkezinde değil dış mahallelerde idi bu yüzden çok fazla dikkat çekmiyordu. Şimdi çalışmalar vatandaşlarımızın yoğun olduğu şehir merkezinde yoğunlaştı. Bu yüzden çalışmalar çok göze batıyor.”

2025 MAYIS’TA BİTİRİLECEK

Çalışmaların bitirilme tarihi ile alakalı bilgiler veren Şahin “Çalışmaların bitirilmesi ile alakalı yoğun bir çalışmamız var. 2025 yılı Mayıs ayında İnegöl’de içme suyu alt yapı çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmaların yavaşlatılması ile alakalı talepler var, bizim isteğimiz hemen bitmesi yönünde ama çalışmaları yavaşlatırsak bu süreç daha uzun sürece 2026 yılına sarkar. Biz istiyoruz ki çalışmalar hemen bitsin.”

BİRAZ DAHA SABIR

Vatandaşlardan sabır isteyen Şahin “Vatandaşlarımızın haklı eleştirileri var. Bu çalışmalarında yapılması ve hemen bitirilmesi gerekiyor. Asfalt konusunda talepler var. Asfalt çalışmalarının hızlanması için görüşmelerimiz devam ediyor. Konunun bizzat takipçisiyim.” Dedi.

3 AYRI MÜTEAHİT ÇALIŞIYOR

İnegöl’de çalışmaların bitmesi için 3 ayrı müteahhittin çalıştığını belirten Şahin “İnegöl’de 3 ayrı müteahhit 3 ayrı noktada çalışıyor. Bunun nedeni ise çalışmaların daha hızlı sonlanması için”

Kozluca YOLUNDA BOTAŞ SIKINTISI VAR

Kozluca bölgesinden çok şikayetin geldiğini belirten Şahin “Kozluca bölgesindeki vatandaşlarımızın çok şikayetleri var, çalışmalar çok yavaş diye. O bölgede müteahhit BOTAŞ alt yapısı nedeniyle resmen iğne ile kuyu kazıyor. Bölgede BOTAŞ’ın aktarım istasyonu ve doğalgaz hatları geçtiği için çalışmalar çok yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Bir bölgeyi kazarken BOTAŞ yetkilileri bekleniyor sürekli. Onlardan habersiz kazı yapamıyoruz, doğalgaz boru hatlarına zarar vermemek için” dedi.

Muhabir: Adem Demir