İnegöl’de 2 köyde altın aranıyor! Köylüler tepkili

#İnegöl | Haber Merkezi
13 Haz 2024 / Per 14:32

Eymir Köyü'nün üst kısımlarında ve aynı zamanda Sülüklü Köyü sınırlarında yer alan dağlık ve ormanlık alanda, Maden Teknik Arama (MTA) kurumuna ait araçlarla altın ve değerli maden araması için sondaj çalışmaları yapıldığı Eymirli köylülerin uyarıları üzerine ortaya çıktı.

Durumu yerinde incelemek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, olay yerine giderek sondaj çalışmalarını yerinde gözlemledi. Yapılan incelemeler sonucunda, sondaj çalışmalarının ve diğer işlemlerin köylülere bilgi verilmeden yapıldığı öğrenildi.

ÇEVRESEL VE SAĞLIK ENDİŞELERİ

Bölgede yapılan çalışmaların insan sağlığına, doğada yaşayan canlılara ve çevreye vereceği zararların boyutunun daha yetkili kurumlarca incelenmesi gerektiğini vurgulayan İlçe Başkanı Zemci Şahin, köylülerin endişelerini dile getirdi. Yasal boyutunun araştırılması için de adımlar atılması gerektiğini belirten Şahin, bu tür çalışmaların yerel halkın bilgisi ve onayı olmadan yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Eymir ve Sülüklü köylerinde izinsiz yapılan altın arama çalışmalarına tepki gösteren köylüler ve CHP yetkilileri, bu durumun doğaya ve insan sağlığına olası zararlarının detaylı bir şekilde incelenmesi için çağrıda bulundu. İlçe Başkanı Zemci Şahin ve köylüler, gerekli yasal incelemelerin yapılması ve çalışmalara son verilmesi konusunda yetkililerden adım atılmasını bekliyor.