İnegöl Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları sanatla buluşturuyor

#İnegöl | Haber Merkezi
20 Oca 2024 / Cmt 16:24

Eğitim öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte İnegöl Belediyesi, çocukları sanatla buluşturmak için birbirinden farklı etkinlikler düzenliyor.

İnegöl Belediyesi’nin yarıyıl tatili etkinlikleri kapsamında, 24 Ocak’ta başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek beş farklı etkinlik düzenlenecek.

Çömlek atölyesi, Karagöz gösterisi, balon şovu ve geri dönüşüm atölyesi

Etkinlikler kapsamında, 24-25-26 Ocak tarihlerinde Kültür Bakanlığı Çömlek Ustası Salim Yaşar eşliğinde Çocuk Çömlek Atölyesi düzenlenecek. Atölye kapsamında, çocuklar kendi elleriyle çömlek yapmayı öğrenecek.

26 Ocak Cuma günü ise Kent Müzesi Konferans Salonunda Türk Gölge Oyunu Karagöz’ün Rüyası gösterisi sergilenecek.

27 Ocak Cumartesi günü Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde Burhan Öztoprak Bubble Show gösterisi gerçekleştirilecek.

30-31 Ocak – 01 Şubat tarihlerinde ise ‘’Kapı Süsü Yapımı, Geri Dönüşüm Atölyesi’’ baskı tasarım atölyesi düzenlenecek. Atölye kapsamında, çocuklar kapı süsü yapmayı ve geri dönüşüm ürünlerinden tasarımlar yapmayı öğrenecek.

Etkinlikler ücretsiz

İnegöl Belediyesi’nin yarıyıl tatili etkinlikleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Etkinliklere katılmak isteyen çocuklar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabilir.

Başkan Taban: “Çocuklarımızın eğlenmesini ve öğrenmesini istiyoruz”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yarıyıl tatili etkinlikleri hakkında yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın yarıyıl tatilini verimli ve eğlenceli bir şekilde geçirmesini istiyoruz. Bu kapsamda, birbirinden farklı etkinlikler hazırladık. Tüm çocuklarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.