İndirim sonrası aylık gider belli oldu!

#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eki 2023 / Sal 18:04

Tarım kredi kooperatifi marketlerinden yapılan açıklamaya göre 4 Kasım'a kadar belirli ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanacağı duyurulmuştu. İndirim sonrası ortalama mutfak gideri belli oldu.

Enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşları zor durumda bırakırken, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden bir hamle geldi. Yapılan duyuruya göre 2 Kasım'a kadar belirli ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanacak. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden ve farklı bir marketten derlediğimiz fiyat listelerine göre aynı ürünlerde tarım kredi kooperatinden yapılan bir alışveriş bin 187 lira tutarken, diğer markette ise bu rakam bin 135 lira olarak karşımıza çıktı. 

İKİ MARKET ARASINDA FİYAT FARKI 52 LİRA

Tarım kredi kooperatifi marketinden ve farklı bir marketten aynı ürünlerin en uygun fiyatlıları olmak üzere temel gıda ürünleri ve temizlik ürünlerinden derlediğimiz aylık alışveriş masrafı, her iki markette de hemen hemen aynı fiyatta karşımıza çıktı. Tarım kredi kooperatifi marketlerinde toplam fiyat bin 187 lira olurken, bir diğer markette ise bu rakam bin 135 lira oldu.

AYLIK ALIŞVERİŞ MASRAFI BİN LİRANIN ALTINA DÜŞMEDİ 

Tarım kredi kooperatifi marketlerinin ürünlerde indirime gittiği belirtilirken, ürünlerin indirimli hallerine rağmen fiyatlar bir diğer marketlerdeki fiyatlarla hemen hemen aynı seviyede kaldı. Sadece temel gıda ürünleri ve bazı temizlik ürünlerinden yapılan fiyat araştırmasına göre aylık alışveriş masrafı bin liranın altına düşmedi.

Kaynak: HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN