Fransa’dan İnegöl’e Özel Ziyaret: Kardeş Şehir Protokolü

#İnegöl | İHA
16 Eki 2024 / Çar 10:22

İnegöl Belediyesi, Fransa'nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Cenon'dan gelen heyet, İnegöl'de turizm, tarım ve kültürel alanlarda incelemelerde bulundu.

İNEGÖL BELEDİYESİ VE CENON BELEDİYESİ KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR
İnegöl Belediyesi’nin 2014 yılında dostluk ve kültürel iş birliği anlaşması yaptığı Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanması, İnegöl Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bu gelişme üzerine, Cenon kentinden Belediye Başkanı Jean Farnçois Egron ve beraberindeki heyet, İnegöl’ü ziyaret etti. Heyet, 3 gün boyunca İnegöl'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

ŞEHİRDE FARKLI ALANLARDA İNCELEMELER YAPILDI
İnegöl Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü rehberliğinde 3 günlük programına Pazartesi günü Oylat bölgesinde turizm alanlarını ziyaret ederek başlayan Cenon heyeti, Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi gibi kültürel zenginlikleri gezdi. İnegöl’ün tarım değerlerini görmek adına Özündenkuru meyve kurutma tesisi, Üreten Çiftçiler Kooperatifi Soğuk Hava Deposu ve Kanal İnegöl projesi gibi noktalarda incelemelerde bulundular.

İNEGÖL MOBİLYASI TANITILDI
Salı günü Cenon heyeti, İnegöl’ün önemli değerlerinden biri olan İnegöl Mobilyası tanıtımı için Mobiliyum AVM'yi ziyaret etti. Ayrıca Yeniceköy Mahallesi’ndeki DOSTUM tesisleri ve İnegöl Belediyesi'nin çeşitli birimlerini gezerek işleyiş hakkında bilgi aldı.

İNEGÖL BELEDİYESİ BİRİMLERİ ZİYARET EDİLDİ
Cenon heyeti, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında detaylı bilgi aldı. Ziyaret kapsamında, Nöbetçi Kitaphane, İzleme ve Değerlendirme Merkezi, Ar-Ge ve Proje Birimi, Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi gibi noktalar gezildi. Ayrıca Gastro İnegöl Restoranı ve Gastro Kafe'nin lezzetlerini deneyimleyen heyet, İnegöl'ün misafirperverliğinden memnun ayrıldı.