Erdoğan’dan Yerlikaya’ya tam destek; “Sonuna kadar git”

#İnegöl | Haber Merkezi
05 Eki 2023 / Per 19:12

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çetelere yönelik operasyonlar sonrası, 'Arkana bakma, aynen devam. Sonuna kadar git' dediği iddia edildi.

İçişleri Bakanlığının koordinasyonunda son günlerde organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar kapsamlı şekilde devam ediyor.
 
Organize suç örgütlerine yönelik artan operasyonlarla ilgili gelişmeler konusunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlık bilgi veriliyor. Cumhurbaşkanı'nın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya "Arkana bakma, aynen devam. Sonuna kadar git" dediği öğrenildi.
 
Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, ayrıca İstanbul'da özellikle Laleli'den yapılan bavul ticaretinden haraç alan çetelerin olduğuna dair ihbarlar geldiği, bunun üzerine İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın eş güdüm içinde çalışmaya başladığı belirtildi.

İNEGÖL’DE DE OPERASYON YAPILMIŞTI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 26 Eylül tarihinde twitter üzerinden yaptığı açıklamada İnegöl Terkinler çetesinin çökertildiğini duyurdu. Yerlikaya, "Çetenin ele başı gözaltında" açıklamasını yaptı. Toplamda 6 milyar liralık gayrimenkule el koyulan operasyonda 35 kişi gözaltına alınmış daha sonra yargılama sonrası 16 kişi tutuklandı.