Dolandırıcıların Ağına Düşen Çift, Polis Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

#İnegöl | İHA
12 Eki 2024 / Cmt 09:53

İnegöl'de dolandırıcıların tuzağına düşen bir adam, banka görevlisi ve polis ekiplerinin dikkati sayesinde daha fazla parasını kaybetmeden kurtarıldı. Detaylar haberimizde.

İNEGÖL'DE DOLANDIRICI TUZAĞINA DÜŞEN ADAM KURTARILDI
Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Ö.D., cep telefonuna gelen bir mesajın ardından dolandırıcıların tuzağına düştü. Mesajda “Hesaba para gönderirsen paran katlanacak” ifadelerini gören Ö.D., hemen bankaya giderek dolandırıcıların verdiği hesaba 3 bin 500 lira para gönderdi.

BANKA GÖREVLİSİNDEN DİKKATLİ DAVRANIŞ
Banka görevlisi, durumu fark ederek olaydan şüphelendi ve hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, Ö.D.'nin dolandırıldığını tespit etti. Mağdur vatandaş, polis nezaretinde karakola götürülerek şikayetçi oldu.

POLİSTEN UYARI: DOLANDIRICILARA DİKKAT
İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan ya da “Paranız katlanacak” gibi vaatlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini belirten polis, hiçbir polis ya da kamu görevlisinin vatandaştan para istemeyeceğini vurguladı.


Dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Vatandaşlar, böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen polise başvurmalı.