Doğanlar Mobilya Grubu: İstikbal ve Bellona'yı Satın Alma Peşinde!

#İnegöl | Haber Merkezi
26 Haz 2024 / Çar 18:24

Türkiye'nin önde gelen mobilya üreticilerinden Doğanlar Mobilya Grubu, TMSF tarafından satışa çıkartılması beklenen İstikbal ve Bellona markalarıyla ilgileniyor.

 

Doğanlar Mobilya Grubu, Kelebek Mobilya ve Doğtaş gibi markaların yer aldığı 6 şirketten oluşuyor ve TMSF tarafından satışa çıkartılması beklenen İstikbal ve Bellona ile ilgileniyor. Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, bu şirketlerin satışa çıkması halinde finansal durumlarını inceleyeceklerini ve uygun görmeleri durumunda teklif vereceklerini açıkladı.

Doğanlar Mobilya Grubu, 2024 yılının ilk çeyreğinde 2.1 milyar TL konsolide satış geliri elde etti. Grubun üst düzey yöneticileri, Kelebek Mobilya’nın Düzce’deki fabrikasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kelebek mobilya'nın Fabrikası ve İstihdamı

40 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Kelebek mobilya fabrikası, 800’den fazla kişiyi istihdam ediyor. Kelebek Mobilya, Türkiye’nin en eski mobilya markalarından biri olup, 2012 yılında Doğanlar Holding tarafından satın alınmıştır.

İSO 500'de Yükselme Hedefi

Grubun Onursal Başkanı Davut Doğan, İSO 500 listesinde geçen yıla göre 58 sıra yükselerek 250. olduklarını belirterek, hedeflerinin önümüzdeki yıl ilk 200’e girmek olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan ise Türkiye ve Senegal’de yatırımlarına devam ettiklerini ve Avrupa’dan İtalya’daki bir mobilya şirketiyle ortaklık görüşmeleri yürüttüklerini ifade etti.

CEO Mustafa Karamemiş: Kelebek mobilya'nın Başarısı

CEO Mustafa Karamemiş, Kelebek mobilya’nın Türkiye’nin en büyük üç mobilya şirketinden biri olduğunu ve toplam 753 mağazaları bulunduğunu belirtti. Ayrıca, ekonomik zorluklara rağmen yatırımlarını sürdürebildiklerini ve 5 yıllık planlar doğrultusunda hareket ettikleri için şirket finansallarına olumsuz bir yansıma olmadığını söyledi.

TMSF Tarafından Satışa Çıkartılacak Şirketler

Grup Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, TMSF tarafından satışa çıkartılan Mondi’ye talip olduklarını ancak finansal inceleme sonucunda teklif vermeme kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, İstikbal ve Bellona ile de ilgilendiklerini, satışa çıkmaları halinde finansallarını inceleyerek teklif verip vermeyeceklerine karar vereceklerini açıkladı.

Ekonomik Zorluklara Rağmen Yatırım

CEO Mustafa Karamemiş, pandemiden bu yana uluslararası ticarette yaşanan zorluklara değinerek, özellikle Rusya ve Ukrayna pazarlarının durumu nedeniyle dünya genelinde pazar daralması olduğunu belirtti. Türkiye’nin İsrail ile ticareti durdurma kararının da kendilerini olumsuz etkilediğini ve bu kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Enflasyonla Mücadele ve Piyasa Daralması

Enflasyonla mücadele nedeniyle büyümenin baskılanmasının sektörde daralmaya yol açtığını belirten Karamemiş, TCMB’nin faiz düşürmesi halinde piyasanın yeniden hareketleneceğini, aksi takdirde daralmanın yıl sonuna kadar artacağını öngördüklerini söyledi.

Doğanlar Mobilya Grubu, güçlü markaları ve stratejik yatırımlarıyla geleceğe umutla bakmaya devam ediyor.