Demirtaş'tan hastane tepkisi; Bulunduğunuz makamlar fotoğraf çekinme makamı değil

#İnegöl | Haber Merkezi
27 Haz 2024 / Per 14:10

İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan sıkıntılar, bölge halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Kafkas Folklor Derneği eski başkanı ve Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaşarak, hastane sorumluları ve yerel idarecilere tepki gösterdi.

Ömer Faruk Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum. Beni tanıyan herkes buradan gereksiz ve yerli yersiz bir şey yazmayacağımı bilirler. Bu sabah erken saatlerde annemin ani rahatsızlığı sebebiyle acil bir şekilde hastane aciline giriş yaptık. En baştaki triyaj bölümündeki üç hemşirenin özel muhabbetleri ve gülüşmeleri arasında üstün körü tansiyon ve nabız ölçümleri yapıldıktan sonra sarı alana geldik. Sabah saatleri olmasına ve sakin olmasına rağmen üç hastanın (üçü de 65 yaş üstü) tekerlekli sandalye üzerinde beklediğini gördük. Sağlık memuru arkadaşlara annemin 71 yaşında olduğunu ve ağrıları sebebiyle bekleyemediğini belirttim. Banko önünde telefonuyla oynayan memure hanıma durumu izah etmeme rağmen, doktorun acil hastaya baktığını söyledi. Ancak içerde acil durum olan bir hasta yoktu. Doktorlar sabah çayı muhabbetindeydi. Tekrar yardım istedim ve yine başka bir memure hanımın üslupsuz yaklaşımıyla karşılaştım."

BULUNDUĞUNUZ MAKAM FOTOĞRAF ÇEKME MAKAMI DEĞİL

Ömer Faruk Demirtaş, paylaşımının devamında hastane yönetimine ve yerel yöneticilere şu çağrıda bulundu:

"Buradan ilk defa başta iktidar partisinin başkan ve yöneticileri olmak üzere muhalefet partilerinin yöneticilerine de sesleniyorum. İcraat makamında bulunan değerli yöneticiler, bulunduğunuz makamlar fotoğraf çekinme makamları değildir. Eğer buraları düzene sokacak güce sahip değilseniz, en azından acil servislerde nöbet tutun. Bu tarz durumları ilk defa yaşamadığım için değil, annemi hastaneye götürdüğüm için değil, bu koca şehirde bu insanları bu duruma mahkum ettiğiniz için bu tepkiyi veriyorum. Personel eksikliği değil, tamamen başıboşluk ve ilgisizlik nedeniyle yaşanan sorunlar bunlar."

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAYGI VE ELEŞTİRİ

Demirtaş, işini düzgün yapan sağlık çalışanlarına sonsuz saygı duyduğunu belirterek, şımarık davranan çalışanları da eleştirdi:

"İşini düzgünce yapan herkese saygı duyuyor, önlerinde eğiliyorum. Ancak vatandaşa ders vermeye çalışan şımarık çalışanlara sözüm şu ki, istemiyorsanız çalışmak için sıra bekleyen binlerce insan var. İşinize gelmiyorsa bırakın, çekin gidin. Herkese hayırlı günler diliyor, saygılar sunuyorum."

İLGİLİ MAKAMLARA ÇAĞRI

İnegöl Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan bu tür olaylar, vatandaşların sağlık hizmetlerinden memnuniyetsizliğini ve yetkililere yönelik tepkilerini artırıyor. Yerel yöneticilerin ve hastane yönetiminin bu sorunlara çözüm bulması, halkın güvenini yeniden kazanmak için büyük önem taşıyor.