Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücrete zam tek seferde yapılacak

#İnegöl | Haber Merkezi
02 Ara 2023 / Cmt 16:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya İklim Zirvesi'nin ardından dönüş yolculuğunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yeni yıl için belirlenecek asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, 'Asgari ücret artışının zaten yıl içinde bir kez olduğunu' belirterek, 'Bir kez verilecek zamla bu iş biter' dedi.

Erdoğan, asgari ücretin ne kadar olacağının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanacağını belirterek, "Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek" dedi.

Erdoğan, yurttaşları enflasyona ezdirmediklerini iddia ederek, "Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" ifadelerini kullandı.

Ekonomi yönetiminin enflasyonu dizginleyici adımlar attığını belirten Erdoğan, "İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz" dedi.

Erdoğan: Enflasyonu tarihe karıştıracağız

Erdoğan, konuşmasında enflasyon sorununu da gündeme getirdi. Erdoğan, "Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları, yeni yıl için belirlenecek asgari ücrete ilişkin beklentileri artırdı. Ekonomi çevreleri, 6 aylık enflasyon ortalamasından yola çıkarak, asgari ücrete yüzde 35 oranında zam yapılacağını ve böylece asgari ücretin 15 bin 393 liraya çıkacağını öngörüyor.

Erdoğan'ın açıklamaları, asgari ücretin bu tahminlerin altında kalmayacağını ve daha yüksek bir oranda zamlanabileceğini gösteriyor.