CHP İnegöl’de Ön Seçim Yaptı: Katılım Oranı Dikkat Çekti

#İnegöl | Haber Merkezi
23 Mar 2025 / Paz 21:02

CHP İnegöl’de Ön Seçim Yaptı: Katılım Oranı Dikkat Çekti

CHP, Türkiye genelinde ön seçim düzenledi. İnegöl’de 10.486 seçmen oy kullandı. İlçe Başkanı Zemci Şahin seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye genelinde düzenlediği ön seçimle cumhurbaşkanı adayını belirlemek için sandık başına gitti. İnegöl’de de yoğun katılımın olduğu seçimde, vatandaşlar gün boyunca oylarını kullandı.

 
İNEGÖL’DE SEÇİM BÖLGELERİ VE KATILIM ORANI
 
İnegöl’de seçim, dört merkezde gerçekleştirildi:
 
İnegöl Merkez
 
Yenice Merkez
 
Akhisar Merkez
 
Kurşunlu Merkez
 
 
Oy kullanan seçmenlerden 8.906’sı dayanışma sandıklarında, 1.580’i ise CHP üyesi olarak oy verdi. Toplamda 10.486 kişi oy kullanarak CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecine katıldı.
 
ZEMCİ ŞAHİN: 'BU SONUÇ, KÖTÜ DÜZENE BİR HAYKIRIŞTIR'
 
CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, seçim sonuçlarını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
 
> “Ön seçim sandıklarının sayımı tamamlandı. Beklentimizin çok üstünde bir katılım oldu. Üyelerimiz ve İnegöl halkı, haksızlığa ve hukuksuzluğa dur demek için sandıklara koştu. Bu sonuç, kötü düzene karşı bir uyanış, bir işaret, bir haykırıştır. Oy kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ülkenin kötü gidişatı durana kadar mücadelemiz sürecek. Bu akşam ve her akşam Atatürk Anıtı önünde eylemlerimiz olacak.”
 
CHP’DEN HER AKŞAM ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE EYLEM
 
Seçimin ardından CHP İnegöl teşkilatı, Atatürk Anıtı önünde her akşam eylem yapacaklarını duyurdu. İlçe başkanı Şahin, mücadelenin devam edeceğini belirtti.