ANDA ve Ultras İnegöl'den ortak Filistin bildirisi

#İnegöl | Haber Merkezi
18 Eki 2023 / Çar 14:34

ANDA Arama Kurtarma İnegöl Temsilciliği ve Ultras İnegöl'den ortak bildiri: 'İsrail'in saldırıları İslam coğrafyasının vicdanını yaraladı'

Anda Arama Kurtarma İnegöl Temsilciliği ve Ultras İnegöl taraftarlar gurubu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan ortak bir bildiri yayınladı.

bildiride, "İsrail tarafından ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın konuşlandığı Gazze'ye yapılan saldırıları milletimizin ve İslam coğrafyasının vicdanını derinden yaralamıştır" ifadeleri kullanıldı.

bildiride ayrıca, "Saldırı ve çatışmalarda öldükten sonra musalla taşına konulanlar sadece cansız bedenler değil, İslam devletlerinin itibarıdır" denilerek, "Bu mesele basit bir toplumsal olay, basit bir İslam karşıtlığı yada küresel anlamda geçici bir sıkıntı değildir" ifadelerine yer verildi.

bildiride, "Devletimizin stratejik çalışmaları ile bu konuya en kısa zamAnda müdahale edeceğine inancımız sonsuzdur" denilerek, "Düzensiz savaşın bir an önce son bulması ile savaş suçlularının uluslararası mahkemelerde yargılanmaları ve İşgal altında ki İslam topraklarının en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz" denildi.

KAMUOYUNA BİLDİRİ

Anda Arama Kurtarma İnegöl Temsilciliği ile Ultras İnegöl taraftarlar gurubu ortak bildiri yayınladı.

Yayınlanan bildiride, “İsrail tarafından ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın konuşlandığı Gazze’ye yapılan saldırıları milletimizin ve İslam coğrafyasının vicdanını derinden yaralamıştır. Saldırı ve çatışmalarda öldükten sonra musalla taşına konulanlar sadece cansız bedenler değil, İslam devletlerinin itibarıdır. Bizler, ülke olarak kendi payımıza düşen iadei itibarın en kısa sürede sağlanmasını isterken, bu noktada üzerimize düşen herşeyi yerine getireceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bu mesele basit bir toplumsal olay, basit bir İslam karşıtlığı yada küresel anlamda geçici bir sıkıntı değildir. Bu mesele artık dolan bardağa damlayan son damladır. Bu damla yine su damlası değil, filistinde oluk oluk akan kan damlasıdır! Devletimizin stratejik çalışmaları ile bu konuya en kısa zamAnda müdahale edeceğine inancımız sonsuzdur. Düzensiz savaşın bir an önce son bulması ile savaş suçlularının uluslararası mahkemelerde yargılanmaları ve   İşgal altında ki İslam topraklarının en kısa sürede özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz.” İfadeleri kullanıldı.