Alper Taban neden devam etmek istediğini açıkladı

#İnegöl | Haber Merkezi
01 Kas 2023 / Çar 10:08

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban dün akşam gerçekleşen ortak canlı yayında adaylık sorusuna heyecanının devam ettiğini nasipse devam etmek istiyorum dedi.

Taban, dün akşam gerçekleşen ortak canlı yayında adaylık sorusuna şu yanıtı verdi:

"Ben bu heyecanı kendimde görüyorum, heyecanınız yoksa bu işi yapamazsınız. Heyecanınıza varsa insana dair şehre dair kendinize dair yapacaklarınıza dair bu iş ancak böyle olur. Bana bu iş sorulduğunda nasipse devam etmek istiyorum diyorum. Ailemle istişarelerde bulundum benim bir ailem var akrabalarım var yakınlarım var onlarla da istişare ederek, teşkilat büyüklerimizin tekrar görüş ve kanaatlerini alarak çünkü bakın sadece sizin istemeniz tek başına yeterli değil.

Bu işlerde cenabı Allah her şehir için kim daha fazla hizmet edecekse kim daha fazla katkı sunacaksa ona nasip etsin. Hiç yarışa da gerek yok direk nasip etsin, direk olarak buyursun o yapsın diyorum. Çünkü bu işler yanıp tutuşmakla da olmuyor. Heyecanın olabilir derdin olabilir.

Şahsımın siyasetin içinde yer almasında sayın cumhurbaşkanımızın siyasete bakışı sayın cumhurbaşkanımızın insana verdiği değer ile benim bu sürecim siyasete evirildi. Benim için siyaset yakından uzaktan ilgi alanımda olmayan bir alandı. Sayın cumhurbaşkanımızın kurmuş olduğu bu teşkilatlar bizleri bir gün bu kadroların içine çağırdı. Ben her birine yürekten teşekkür ediyorum. Bizim bu çorbada tuzumuzun olmasına müsaade verildi fırsatlar verildi. Bizde Allah’ın izni ile onların başını hiçbir zaman yere eğdirmeyeceğiz her zaman dimdik tutacağız. Güzel işlerler milletimizinde bizlere inanana güvenen tüm karar vericilerininde.

Bugün biz ülkemizin 20 yıllık iktidarımızı 70-80 yıllık dönemi mukayese edebilir bir duruma getirmişiz. Bu kıvanç edici bir durum. Biz kayıp 80 yılımızı hiç konuşmuyoruz. Bunu söylerken de hiçbir siyasetçiyi zan altında bırakmak istemiyorum. Şöyle düşünüyorum her 20 yılı benzer kalkınma hamleleri ile geçirseydik bizi bugün sıralamada nerede olurduk. İlk 5 içinde olurduk. Iskaladığımız günleri bundan sonra yapmayalım. Ben bunları büyüklük olarak söylemek istemiyorum büyüklük bize ait olan bir şey değil üstünlük takvadadır. Biz tevazu ile işimize odaklanacağız. Çok işimiz var bu şehrin gerisinden değil öne geçip istikamet vermek olması lazım bizim adımıza inşallah bunu da başaracağız."