Alinur Aktaş ve Alper Taban tekrar aday gösterilecek mi?

#İnegöl | Haber Merkezi
02 Kas 2023 / Per 18:52

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası AK Parti’de Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Alper Taban’ın ise İnegöl Belediye Başkan Adaylığına devam edeceğini merak ediyor. İşte adaylık sürecindeki gelişmeler.

AK Parti’de adaylık sürecinin startı CHP Genel Kongresi sonrası start alacak. Ana muhalefetin liderinin belli olmasının ardından AK Parti aday belirleme çalışmalarının resmi startını vermiş olacak.

Bu süreç zarfında AK Parti’de isim havuzu belirlemek için çalışmalar bir yandan başlatıldı. Siyasi kulislerde konuşulan bilgilere göre Bursa’nın 17 ilçesinde belediye başkan adaylarının belirlenmesi için isimlerin toplanmaya başlandığı öğrenildi.
Toplanan isimler önümüzdeki günlerde yapılacak anketin sonuçlarına göre değerlendirilecek.

TEŞKİLATLARDAN İSİM İSTENECEK
Öte yandan AK Parti Bursa İl Başkanlığı önümüzdeki günlerde ile ve ilçe teşkilatı üyelerinden 2 isim isteyeceği öğrenildi.

EFKAN ALA’YA ÖNEMLİ GÖREV
AK Parti Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimi için çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle… Aday adayları arasında son değerlendirmeyi yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne aday olabilecekleri koyacak olan Üst Kurul Üyeleri belli oldu.
Buna göre…AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığındaki Üst Kurul’da; Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Genel Sekreter Fatih Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ar-Ge Başkanı Mustafa Şen, Tanıtım-Medya Başkanı Hamza Dağ yer aldı.
Kurul çalışmaya başladı.

DEVAM EDECEKLER Mİ?
Mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın devam edip etmeyeceği ile kararı, teşkilatlardan gelen isimler, önümüzdeki günlerde genel merkez tarafından yapılacak anketler ve sunulan raporlar  verecek.