AK Parti'nin düşündüğü asgari ücret ortaya çıktı!

#İnegöl | Haber Merkezi
27 Eki 2024 / Paz 14:05

'Asgari ücret zammı beklentileri, ekonomi yönetimi, siyasi partiler ve anket sonuçları ile netleşiyor. %25-50 arası tahminlerle, milyonların gözü Aralık ayında yapılacak toplantıda.'

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan, 2025 yılı için yapılacak zam oranlarını beklerken, ekonomi yönetimi ve siyasi partilerden dikkat çeken tahminler gelmeye başladı.

Ekonomi Yönetiminden %25 Zam Önerisi

Ekonomi yönetimi, beklenen enflasyon oranına paralel olarak asgari ücretin %25 artırılmasını değerlendiriyor. Bu oranda bir artış yapılması durumunda, yeni asgari ücret 21 bin 250 TL’ye ulaşacak.

Ak Parti’de %28-30 Oranında Zam Düşüncesi

Ak Parti kanadında ise %28-30 oranında bir zam yapılması fikri öne çıkıyor. Türkiye gazetesinin haberine göre, %30 zam yapılırsa asgari ücret yaklaşık 22 bin TL seviyesine çıkabilir.

Muhalefetin Talepleri: Asgari Ücret 30 Bin TL Olmalı

Muhalefet partileri ise asgari ücretin en az 30 bin TL’ye yükseltilmesi gerektiğini savunuyor ve Aralık ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonunda en az bu rakamla masaya oturmayı planlıyor.

Anketler Zam Oranı İçin Ne Diyor?

Farklı kurumların yaptığı anketler ise çeşitli zam oranları ve tahminleri ortaya koyuyor:

Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı ile asgari ücret artışı netleşecek. Gözler, alınacak nihai kararda.