AK Parti'de belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğini açıkladı

#İnegöl | Haber Merkezi
08 Kas 2023 / Çar 13:33

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ala, sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütüleceğini belirterek, 'Milletin iradesi veridir. Milletin iradesini, eğilimlerini, seçimlerdeki temayüllerini dikkate alarak bütün bunların değerlendirmesini yapıyoruz' dedi.

Ala, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin geleceği için yüksek standartlarda, kaliteli ve milletin çıkarlarını önceliklendiren bir amaç birliği içerisinde olduğunu vurguladı. Yerel seçimlerde işbirliğine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Ala, en uygun kompozisyonu yakalamak için Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP için çaba harcadıklarını ifade etti.
 
Ala, "Fikirlerimizi paylaşıyoruz, arkadaşlarımız da fikirlerini paylaşıyor ve bu süreçte ilerliyoruz." şeklinde konuşarak, hedeflerine ulaşmak adına ittifakın güçlenmesinin temel amacı olduğunu belirtti.
 
Cumhur İttifakı'na dahil olan diğer partilerle de görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Ala, şu an itibarıyla MHP ile yapılan görüşmelerin öncelikli olduğunu ancak diğer partilerle de görüşmelerin devam edeceğini aktardı. Aday belirleme sürecinde ise milletin ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede adaylar seçeceklerini vurguladı.
 
Muhalefetin yönetimindeki illerle ilgili olarak da Ala, muhalefetin hizmet eksikliği ve makam hırsı üzerinden siyaset yaptığını öne sürerek, Cumhur İttifakı'nın hizmet odaklı bir yaklaşım benimsediğini ifade etti.
 
ADAYLAR NASIL BELİRLENECEK
 
Aday belirleme çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Adayları milletimizle beraber belirleyeceğiz. Çeşitli araştırmalar, bizdeki bilgiler ve onlardan alacağımız değerlendirmeleri dahil ederek milletimizle, vatandaşlarımızla adaylarımızı belirleyeceğiz ve milletimizle buluşturacağız. Milletimizin değerlendirmelerini dikkate alarak, onları veri olarak değerlendirerek bu adayları belirleyeceğiz. Çok sayıda mekanizma kullanarak en az hatayla veya sıfır hatayla aday belirleme hedefimize doğru çalışıyoruz."
 
Cumhur İttifakı içerisinde birbirine güven bulunduğunun altını çizen Ala, şunları kaydetti:
 
"Biz güven sarsıcı hiçbir harekette bulunmayız. Güveni tahkim edici bir biçimde o zemin üzerinde yürüyoruz. Yani biz şeffaf, açık bir biçimde süreçleri yürütüyoruz.
 
Biz önce Türkiye'nin en iyi hizmeti alabileceği sonra da Cumhur İttifakı'nın burada en fazla belediyeyi kazanabileceği, Cumhur İttifakı içerisinde de partilerin, milletin teveccühü dikkate alınarak kendi açılarından en fazla belediyeye sahip olabilmelerini sağlayacak değerlendirmeler yapıyoruz. Onları dikkate alıyoruz. Milletin iradesi veridir. Milletin iradesini, eğilimlerini, seçimlerdeki temayüllerini dikkate alarak bütün bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Dürüst, hizmet sunabilecek kaliteli adaylar üzerinden ve partilerimizin de tabanlarının, teşkilatlarının, değerlendirmelerini ve çalışmalarını dikkate alan ama en başta da milletimizin hizmet ihtiyacını dikkate alan çalışmalar içerisindeyiz."