Abdulhamid Han Derneği'nden 'Uçsuz Bucaksız' Filmine Eleştiri

#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 16:34

Bursa Sinema Günleri kapsamında gösterilen 'Uçsuz Bucaksız' filmi, LGBT propagandası yaptığı gerekçesiyle Turgay Yazıcı tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Türk aile yapısına yönelik saldırılara karşı çağrı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği 19-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ‘Bursa Sinema Günleri’, ilginç ve tartışmalı bir filmle gündeme geldi. Yönetmenliğini Emanuele Crialese'ın üstlendiği ve başrolde ünlü aktris Penelope Cruz'un yer aldığı ‘Uçsuz Bucaksız’ adlı film, gösterimi sonrası LGBT propagandası yaptığı gerekçesiyle sert eleştirilerin odağı oldu. Turgay Yazıcı, Abdulhamid Han Kültür Eğitim Derneği Başkanı ve önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak, bu duruma karşı sert bir dille tepki gösterdi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, güçlü aile yapısını tahrip etmeye yönelik saldırılar düzenleyen emperyalist küresel kuvvetlerin, çarpık ve marjinal ilişki biçimlerini toplumlarına dayatarak, eğitim, medya ve kültür sanat faaliyetlerini kullanarak, toplumların hukuk ve ahlak değerlerini işgal etmeye çalıştığını belirtti. Yazıcı, Türk toplumu için ailenin her dönem büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Bizleri biz yapan bu değer, ne yazık ki bugün batının kirli oyunlarıyla sarsılmak istenmektedir” dedi.

Gençlerin LGBT propagandası ve diğer yozlaşmış kültürel öğelerle tutsak alınmasının, kutsal aile kurumunu ve milli devleti yok etmek anlamına geldiğini ifade eden Yazıcı, “Bunlar, toplumumuzun temel taşı olan aileyi yok etme planıdır. Görüyoruz ki milletimizin ve değerlerimizin var olma savaşında tüm cepheler açılmıştır” şeklinde konuştu.

Bursa, Osmanlı'nın ilk başkenti olmasının yanı sıra evliyalar şehri olarak da bilinirken, Kurtuluş Savaşı'nda Milli Mücadele'nin mihenk taşı olmuştur. Turgay Yazıcı, Bursa'da yaşanan LGBT propagandası yapan filmin yayınlanmasına aracılık eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, film gösteriminin ardından yapılan söyleşide eşcinsellik kavramlarının tanımlarının yapıldığına dikkat çekti. Ayrıca, çocukların da izleyiciler arasında bulunduğu sırada ekrana transeksüelizm tanımının yansıtılmasına izin veren zihniyetle mücadeleyi topyekun sürdürmek gerektiğini vurguladı.

Yazıcı, “Birlik ve beraberlik duygumuzu kaybetmeden, azim, kararlılık ve mücadele gücümüzden vazgeçmemeliyiz. Annelerimizle, babalarımızla, büyüklerimizle, gençlerimizle gövdemizi siper etme ve bu hayasızca akını durdurma azim ve kararlılığına sahibiz” dedi. Bu bağlamda, Bursa'daki tüm vatandaşlara, aile değerlerine sahip çıkma çağrısında bulundu.