7 yaşındaki Yüsra'nın ölümü ile ilgili otopsi raporu çıktı

#İnegöl | Haber Merkezi
10 Eyl 2024 / Sal 16:23

Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye kaldırılan 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun ölümüne neden olan yanlış serum iddiası ve Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporu hakkında detaylar.

Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye giden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, ailesinin iddiasına göre yanlış serum nedeniyle hayatını kaybetti. Acılı aile, sorumlu olduklarını düşündükleri kurum ve kişiler hakkında şikayette bulunurken, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı otopsi raporunda tedavi sırasında kullanılan ilaçların tedavi düzeyinde olduğu, toksik düzeyde olmadığı, aranan toksik maddelerin bulunmadığı ve Yüsra'nın ölümünün kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği ifade edildi.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Türkoğlu ailesinin 4 çocuğundan biri olan Yüsra Türkoğlu (7), bahar nezlesi şikayetiyle saat 20.00 sıralarında baba Cemil Türkoğlu ve anne Azime Buse Türkoğlu tarafından Bursa Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan 7 yaşındaki Yüsra'ya aileye göre yanlış serum takıldı. Minik Yüsra, serum takıldıktan yarım saat sonra fenalaşmaya başladı. Daha sonra başka bir doktor, aileye bir şeylerin ters gittiğini bildirdi.

Türkoğlu ailesinin iddiasına göre, 7 yaşındaki Yüsra, 10 saat boyunca aynı sedyede bekletildi. Gözleri şişen, karnı ağrıyıp, tansiyonu düşen Yüsra'yı sabah mesainin başlamasıyla kontrol eden kardiyoloji doktoru durumunun kritik olduğunu belirtti. Daha sonra yoğun bakıma kaldırılan Yüsra'nın kalbi sürekli durdu ve bu nedenle entübe edildiği bildirildi. Sonrasında hayatını kaybeden küçük kızın cenazesi, Bursa Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.