4. Balkan Festivali'nde İnegöl Rüzgarı

#İnegöl | Haber Merkezi
22 Eki 2024 / Sal 19:47

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kuzey Makedonya Kumanova’da düzenlenen 4. Balkan Festivali’ne katıldı. Folklor ekibi başarılı performanslarıyla 'En İyi Kareografi' ve 'En İyi Oyuncu' ödüllerini kazandı.

İNEGÖL RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİ, 4. BALKAN FESTİVALİ’NDE

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Kumanova Bajram Shabani Müzik ve Folklor Derneği'nin davetlisi olarak 17 Ekim 2024 Perşembe günü Kuzey Makedonya’ya hareket etti. Serkan Ay başkanlığındaki heyet, yöneticiler ve Folklor Ekibiyle 4. Balkan Festivali'ne katılmak üzere Kumanova’ya gitti.

KUZUCU HEYETİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Kumanova’da Satelit Otel’de konaklayan İnegöl heyeti, ilk olarak Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı İzet Mexhiti'yi ziyaret etti. Dernek Başkanı Serkan Ay, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek çifte vatandaşlık taleplerini iletti. Ardından, Çayır Belediye Başkanı Visar Ganiu'ya, İnegöl Belediyesi ve İnegölspor’un hediyeleri takdim edildi.

BAKAN YARDIMCILARI VE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Heyet, 18 Ekim 2024 Cuma günü Kuzey Makedonya İç İşleri Bakan Yardımcısı Astrit İseni ve 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Likova Belediye Başkanı Erkan Arifi'yi ziyaret etti. Uluslararası 2. Petla Şöleni’ne katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür edilerek hediyeler sunuldu.

FOLKLOR EKİBİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

18 Ekim Cuma günü saat 16.00'da başlayan Balkan Festivali kortejine katılan Folklor Ekibi, Kumanova Shtepia E Kultures Çok Amaçlı Salonunda saat 18.00'de Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait oyunlardan oluşan bir potpori sundu. Gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı.

ÜSKÜP'TE TARİHİ GEZİ

Rumeli heyeti, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Üsküp’e giderek Üsküp Çarşısı ve tarihi yerleri gezdi, hediyelik alışveriş yaptı. Aynı gün akşamında Folklor Ekibi, Kosova Yöresi Oyunları ile sahne aldı ve izleyicilerden tam not aldı.

EN İYİ KAREOGRAFİ VE EN İYİ OYUNCU ÖDÜLLERİ

Meryem Balı yönetimindeki Folklor Ekibi, festivalde "En İyi Kareografi" ödülünü alırken, 5 yaşındaki Yusuf Hasanlar da "En İyi Oyuncu" ödülüne layık görüldü. 20 Ekim 2024 Pazar günü, heyet ödülleriyle birlikte Türkiye'ye dönüş yaptı.