#İnegöl | Haber Merkezi
12 Ara 2024 / Per 15:41
MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen “A’dan Z’ye Ekonomi” programında, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Doç. Dr. Yüksel Okşak, 2025’e doğru dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi.
2025’E DOĞRU DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİ ELE ALINDI
MÜSİAD İnegöl Şubesi'nin iki ay önce başlattığı “A’dan Z’ye Ekonomi” söyleşileri kapsamında, “2025’e Doğru Dünya ve Türkiye Ekonomisi” temasıyla önemli bir etkinlik düzenlendi. Programda, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu konuşmacı olarak yer alırken, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak moderatörlük yaptı.
MÜSİAD’IN 34 YILLIK VİZYONU
Programın açılışında konuşan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Bahri Sinan Yazaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“2025’e yaklaşırken, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve jeopolitik belirsizlikler ekonomi gündeminin ana maddeleri arasında yer alıyor. MÜSİAD olarak, 34 yıllık vizyonumuzla yerel ve küresel ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyoruz.” Yazaroğlu, MÜSİAD’ın 84 ülkede faaliyet gösterdiğini, 14 bin üye ve 60 bin firma ile 2 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti.
DİJİTALLEŞME VE YEŞİL EKONOMİNİN ÖNEMİ
Bahri Sinan Yazaroğlu, teknolojik dönüşüm ve yeşil ekonomiye vurgu yaparak şu sözleri ekledi:
“Yapay zeka, blok zinciri ve büyük veri analitiği gibi teknolojiler iş dünyasında köklü değişimlere neden oluyor. Ayrıca, karbon salınımını azaltmaya yönelik çalışmalar, yeni pazar fırsatları yaratırken, geleneksel sektörlerin dönüşümünü de zorunlu kılıyor.”
2025 VE SONRASI İÇİN EKONOMİK ÖNGÖRÜLER
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, dünya ekonomisinin geleceğine dair çarpıcı öngörülerde bulundu. Aslanoğlu, şu bilgileri paylaştı:
Aslanoğlu, dijital para savaşları ve teknoloji rekabetinin önümüzdeki dönemde daha da artacağını belirtti:
“Özellikle Çin ve Amerika arasındaki mücadele, dijitalleşme ve teknoloji savaşları etrafında şekillenecek. Türkiye’nin bu süreçte doğru stratejiler geliştirerek, bu rekabetten fayda sağlaması çok önemli.”
TÜRKİYE’NİN STRATEJİK KONUMU
Türkiye’nin genç nüfusu, gelişmiş sanayi altyapısı ve stratejik coğrafi konumu sayesinde küresel ekonomide önemli bir oyuncu olduğunu belirten Aslanoğlu, sürdürülebilir büyüme için inovasyon ve eğitim yatırımlarının artırılması gerektiğini vurguladı.