1350 rakımda üretiliyor! Kilosu 80 TL'ye satılyor

#İnegöl | İHA
21 Tem, 2024 / Paz 13:38

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yüksek rakımlı köylerinde yetişen kirazlar, kilosu 80 TL'den satılırken, satışlar çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bin 350 metre yükseklikteki Kıran Mahallesi'nde başlayan kiraz hasadı, bölge çiftçisine önemli gelir kapısı oldu. İnegöl merkezde 35 TL'ye satılan kiraz, yüksek rakımlı bölgelerde 80-85 TL'ye alıcı buluyor.

NEDEN YÜKSEK RAKIMLAR?

ziraat odası Başkanı Sezai Çelik, yüksek rakımlarda yetişen kirazların daha geç olgunlaşması ve dolayısıyla daha yüksek fiyatla satılması nedeniyle çiftçilere daha fazla kazanç sağladığını belirtti. Çelik, "İnegöl ovasında üretilen kirazlar, ülke genelindeki rekabet nedeniyle düşük fiyatlarla satılırken, yüksek rakımlı bölgelerde üretilen kirazlar hem kalitesi hem de zamanlamasıyla daha değerli hale geliyor" dedi.

DAHA İYİ GELİR ELDE EDİYORUZ

Kıran Mahallesi'nde kiraz üreticisi olan Kazım İmer ise, "Yüksek rakım, kirazın kalitesini artırıyor ve fiyatını yükseltiyor. Bu sayede çiftçiler olarak daha iyi gelir elde ediyoruz. İnegöl'de kiraz üretimi yapmak isteyenlere yüksek rakımlı bölgeleri tavsiye ederim." şeklinde konuştu.