Zahide Güçlü kimdir? Kaç yaşında, nereli?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 01:11

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisine düzenlenen terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü'nün kim olduğu, nereli olduğu ve saldırıya dair detaylar haberimizde.

ANKARA'DA TUSAŞ TESİSİNE TERÖR SALDIRISI: ZAHİDE GÜÇLÜ KİMDİR?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ (Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı) tesisine, saat 15.26'da terör saldırısı gerçekleştirildi. Yerli silah sistemlerinin geliştirilmesinde önemli bir yere sahip olan TUSAŞ, bu hain saldırıyla sarsıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda şehit sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Yerlikaya, saldırının büyük olasılıkla PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Kimlik tespitlerini ve diğer delilleri netleştikçe paylaşacağız" ifadelerini kullandı.
 
ZAHİDE GÜÇLÜ'NÜN HAYATI VE TUSAŞ'TAKİ GÖREVİ
TUSAŞ'ta makine mühendisi olarak görev yapan Zahide Güçlü, saldırının gerçekleştiği sırada mesai arkadaşlarıyla birlikte çalışmaktaydı. Saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, Zahide Güçlü'nün de aralarında bulunduğu 22 kişi yaralandı. Ağır yaralanan başmühendis Zahide Güçlü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.
 
ACILI EŞİN GÖNDERDİĞİ ÇİÇEĞİ ALMAK İÇİN AŞAĞI İNMİŞTİ
Saldırı anında Zahide Güçlü, eşinin kendisine gönderdiği evlilik yıldönümü çiçeğini almak için aşağıya indiği sırada teröristlerin kurşunlarına maruz kaldı. Bu trajik detay, Türkiye'nin yüreğini burktu.
 
PKK SALDIRISININ DETAYLARI AÇIKLANACAK
İçişleri Bakanı, saldırının ayrıntıları hakkında yapılan soruşturmaların devam ettiğini ve PKK bağlantısına dair güçlü deliller olduğunu belirtti. Kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından, olayla ilgili daha fazla bilginin paylaşılacağı ifade edildi.