Yunus Emre Geçti'ye istenen ceza belli oldu! Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
12 Eki 2024 / Cmt 14:43

İstanbul'da şehit polis Şeyda Yılmaz'ı vuran Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede, olayın detayları ve şüphelinin suçlamaları yer aldı.

ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ'IN KATİLİ HAKKINDA İSTENEN ceza BELLİ OLDU

İstanbul Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şehit polisin eşi Semih Yılmaz ile olay sırasında şüphelinin silahından çıkan kurşunla yaralanan polis memuru K.H.S. "müşteki", şüphelinin annesi Pınar Geçti ise "mağdur" olarak yer aldı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

İddianamede, tutuklu şüpheli Yunus Emre Geçti'nin "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve yakalanmamak amacıyla kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası ile 28 yıl 1 aydan 50 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Olayın detayları, şüphelinin motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmesi ile başladı.

KOVALAMACA VE ARBEDE

Olay sırasında, şüpheli Yunus Emre Geçti'nin, polis memurlarını yaralayarak ve ateş ederek kaçmaya çalıştığı kaydedildi. İddianamede, şüphelinin kurşunların bitene kadar ateş ettiği ve Şehit polis Yılmaz'ın da bu esnada siper alarak kendisini korumaya çalıştığı vurgulandı. Yaralanan polisler ile şüphelinin annesinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

MAĞDUR VE MÜŞTEKİLERİN DURUMU

Şehit Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olay yerindeki 17 kovandan 15'inin şüphelinin çaldığı silahlara ait olduğu tespit edildi. Şüpheli hakkında, geçmişi ve kişilik özellikleri dikkate alınarak takdiri indirim uygulanmaması istendi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE OLAYIN GEÇMİŞİ

Yunus Emre Geçti'nin 22 Eylül'de motosiklet hırsızlığı ile gözaltına alındığı ve 26 ayrı suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Olayın ardından, şüpheli hakkında "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklama kararı verildi.