Yunus Emre Geçit kimdir? Ne suç işledi? Neden güncemde?

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eyl 2024 / Pzt 11:02

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz, 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçit'in açtığı ateş sonucu şehit oldu. Olay, motosiklet hırsızlığı nedeniyle düzenlenen operasyonda meydana geldi.

Ümraniye'de, polis memuru Şeyda Yılmaz (27) silahlı bir saldırı sonucu şehit oldu. Olay, dün gece saat 22.55 sıralarında Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüpheli Yunus Emre Geçit'in yakalanması için operasyon düzenlendi.

Yunus Emre Geçit (19), ekipler tarafından yakalandığı sırada polise direndi. Bu esnada yaşanan arbede sırasında, saldırgan polis memurunun silahını alarak polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Geçit'in açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu. Olayda ayrıca polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ile şüphelinin annesi P.G. (43) yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, polis memuru Şeyda Yılmaz kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın ardından kaçan Yunus Emre Geçit, polisin yaptığı çalışmalar sonucunda sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olay yerindeki boş kovanlar titizlikle incelendi.

Yunus Emre Geçit'in daha önce pek çok suç kaydı olduğu öğrenildi. 'Kasten yaralama', 'Gasp', 'Cinsel Taciz', 'Yağma', 'Mala zarar verme' gibi suçlardan 26 kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Saldırı anı, güvenlik ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı, bu sırada Geçit'in polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de karşılık verdiği anlar kaydedildi. Olay yerinden kaçan Geçit, arka sokaklarda izini kaybettirmeye çalışırken, yaralanan polis memurunun yanına arkadaşları koşarak geldi. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.