Yenidoğan Çetesi’nin Telefon Kayıtları: “Çocuğu Öldür” Talimatı

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 16:13

Yenidoğan çetesi, İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağladı ve ihmali davranışlarla bebeklerin ölümüne neden oldu. Fezlekede ortaya çıkan telefon görüşmeleri ise olayın vahametini gözler önüne seriyor.

YENİDOĞAN ÇETESİ’NİN KAN DONDURAN TELEFON GÖRÜŞMELERİ ORTAYA ÇIKTI
İstanbul'da yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarla ölmelerine neden olan çetenin telefon görüşmeleri ortaya çıktı. Fezlekede adı geçen özel hastanelerden birinde hemşire olarak görev yapan şüpheli Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında yapılan görüşmede “Mehtap çocuğu öldür elli satürasyonlu çocuk mu olur” ifadesinin yer aldığı tespit edildi. Denetim esnasında Hasan Basri G.'nin bir çalışanı arayarak, “Denetim gelmiş alanı toplayın ne var ne yok hepsini kaldırın dosya mosya hiçbir şey kalmasın” dediği kaydedildi.

ÇOCUĞU ÖLDÜR TALİMATI
Fezlekede, şüpheli hemşire Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında yapılan görüşmelerde, bebek hastaların tedavisinin uygun olmayan şartlarda yapıldığı ve “Mehtap çocuğu öldür elli satürasyonlu çocuk mu olur” şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

FAZLA HASTA ALIMI TELEFON GÖRÜŞMELERİYLE TESPİT EDİLDİ
Örgüt lideri doktor Fırat S. ile şüpheli Ceren Hatice K. arasında geçen konuşmalar, denetime gelen yetkililer hakkında yapılan görüşmeleri içeriyordu. Ceren Hatice K., “Bakanlıktan denetime geldiler” derken, Fırat S. ise hastaların taburcu edilmesi talimatını verdi.

ŞÜPHELİLERİN KORKUSU: HABERLERE ÇIKACAĞIZ
Telefon görüşmelerinde, hemşire Hakan Doğukan T. ile Hasan Basri G. arasında “Haberlere çıkacağız vesikalık fotoğraflarımızla gözlerimize şerit çekecekler” ifadeleri yer aldı. Örgüt üyeleri arasında, yaptıkları illegal faaliyetlerin ortaya çıkmasından duyulan endişe dile getirildi.

DENETİM GELDİ, EVRAKLARI KALDIRIN
Hasan Basri G.'nin denetim gününde bir kişiyi arayarak, “Denetim gelmiş alanı toplayın ne var ne yok hepsini kaldırın” demesi de fezlekede yer aldı. Denetime gelen görevlilerin hasta dosyalarını incelemek istemesi üzerine telaş yaşandığı ortaya çıktı.

SGK'YA YALAN BEYAN VE DOLANDIRICILIK
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezlekede, şüpheli doktorlar Fırat S. ve İlker G.'nin, yenidoğan yoğun bakım ünitelerini maddi menfaat sağlamak amacıyla kullandıkları, SGK'ya fatura edilen kullanmadıkları ilaçlar ile haksız kazanç sağladıkları belirtildi. Ayrıca, örgüt üyelerinin birbirleri arasında internet bankacılığı ile para hareketi yaptığı kaydedildi.

HASTANE ÜNİTELERİNE EL KONULMASI TALEBİ
Hazırlanan fezlekede, şüphelilerin işlettiği özel hastanelerin ve şirketlerin kapatılması ve mal varlıklarına el konulması talep edildi. Örgüt liderleri Fırat S. ve İlker G.'nin, ‘kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi’, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık’ ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’ suçlarından yargılanması ve uzun yıllar hapis cezası alması istendi.