Yenidoğan Çetesi'nin ifadeleri ortaya çıkmaya başladı

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
19 Eki 2024 / Cmt 15:19

Yenidoğan çetesi skandalında, hemşire Hakan Doğukan Taşçı'nın CİMER'e yaptığı şikayet sonrası ortaya çıkan çarpıcı detaylar ve suçlamalar. Doktorlar ve ambulans şoförüne yönelik ağır suçlamalar.

YENİDOĞAN ÇETESİ SKANDALI: HEMŞİRE HAKAN DOĞUKAN TAŞÇI'DAN ŞOK İTİRAFLAR

Yenidoğan çetesi skandalında, "doktor yerine epikriz raporu yazdığı, usulsüz ilaç satışı yaptığı'' iddia edilen hemşire Hakan Doğukan Taşçı, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'i CİMER'e kendisinin şikayet ettiğini belirtti. Taşçı, "Ben de çocukların sağlığı için elimden geleni yapıyordum. İşler iyice çığırından çıktıktan sonra, çocukların sağlığı tehlikeye girdikten sonra bu kişi ile sürekli tartıştım" dedi.

ÇETE LİDERİ DOKTOR FIRAT SARI VE SUÇLAMALAR

112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerin de dahil olduğu belirtilen suç örgütünün, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları iddia edildi. İddianamede, çetenin liderliğini doktor Fırat Sarı, sevk ve idaresini ise doktor İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir'in üstlendiği ifade edildi. Suç örgütünün amacı olarak, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemi üzerinden SGK'den üst sınırdan ödeme almak olduğu aktarıldı.

İŞTE İSTENEN CEZALAR

Sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Gıyasettin Mert Özdemir hakkında ise "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" gibi suçlardan 180 yıldan 589 yıl 9 aya kadar hapis talep ediliyor.

"ŞİKAYET ETME SEBEBİM BEBEK TÜCCARLIĞI"

Çete faaliyetleri kapsamında doktor yerine epikriz raporu yazdığı, usulsüz ilaç satışı yaptığı öne sürülen Hakan Doğukan Taşçı, ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'i, bebek tüccarlığı yaptığı gerekçesiyle CİMER'e şikayet ettiğini açıkladı. "Şikayet etme sebebim bebek tüccarlığı yapmasından dolayı" dedi.

ÇOCUKLARIN SAĞLIĞI TEHLİKEDEYDİ

27 yaşında lise mezunu olan Taşçı, "Beni usulsüz işlerin içine sokan kişi doktor Fırat Sarı'dır. Kendisi hastanede doktor bulundurması gerekirken doktor yerine beni bırakıyordu" şeklinde konuştu. Taşçı, çocukların sağlığı için elinden geleni yaptığını belirterek, "İşler iyice çığırından çıktıktan sonra, çocukların sağlığı tehlikeye girdikten sonra bu kişi ile sürekli tartıştım" dedi.

"BEBEKLERİN CANINI HİÇE SAYIYORLAR"

Gıyasettin Mert Özdemir, 112'de ambulans şoförü olarak çalışıyordu. Taşçı, bu kişinin birçok özel hastane ile iş birliği yaptığını belirtti. "Genelde hastanelerde başhekimlerle, hastane müdürleri ile anlaşarak, hastanelere dışarıdan yeni doğan bebeklerin yatışını yaptırıyor ve bu işten kar elde ediyor. Bu işlemlerde hastanenin yenidoğan bebekler için uygun olup olmadığına bakmadan, sadece para kazanmak için bebeklerin canını tehlikeye atarak hastanelere sevkini yapıyor. İstanbul dışı sevk organizasyonu için de Serdar Yüksel isimli şahsı kullanıyor" dedi.