Ulaşımda kart çilesi bitiyor!

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
27 Eki 2024 / Paz 12:49

Türkiye Kart Projesi, toplu taşıma kartlarını tek bir kartta birleştirerek 81 ilde ulaşım kolaylığı sağlıyor. Proje, yıl sonuna kadar 18 ilde kullanıma sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde toplu taşımada kolaylık sağlayacak Türkiye Kart Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. PTT koordinasyonunda yürütülen proje, farklı şehirlerdeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayarak Edirne'den Kars'a kadar tek bir toplu taşıma kartının geçerli olmasını amaçlıyor. Proje kapsamında şu ana kadar Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında kullanım başladı. Bakan Uraloğlu, yıl sonuna kadar 18 ilde daha kullanıma sunulacak Türkiye Kart’ın 2024 sonuna kadar tüm illerde geçerli olması hedefleniyor.

Türkiye Kart’a yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, ilk beş pilot ilde 47 bin 265 kartın satıldığını ve 118 bin 273 seyahatin gerçekleştirildiğini açıkladı. Vatandaşlar Türkiye Kart’ı PTT iş yerlerinden 40-60 TL ücretle temin edebilecekler. Engelli, gazi ve 65 yaş üstü gibi özel gruplar için ise imtiyazlı kartların çalışmaları devam ediyor.