#Güncel Olaylar | İHA
27 Tem, 2020 / Pzt 14:50
Türkiye-Bangladeş Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Bangladeşte açılan Kuran Kursu projesi kapsamında 2023 yılına kadar 1 milyon öğrenciye Kuran-ı Kerim öğretilecek.
Türkiye-Bangladeş Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bangladeşte tarihin en büyük Kuran kursu projesine imza attı. Fatih Sultan Mehmetin adının konduğu proje ile 7den 70de kadar her yaştaki Bangladeşli vatandaşın Kuran-ı Kerim okuması teşvik edilecek. Her yıl en az 100 bin öğrenciye Kuran-ı Kerimin öğretilmesinin hedeflendiği proje kapsamında ilk olarak uygun olarak bölgelerde yüz yüze, salgın sürecinde ise online olarak ders verilecek.
Ülkenin belli yerlerinde kurulan Kuran-ı Kerim kurslarında çocuklar sabah saatlerinde yüz yüze Kuran-ı Kerim dersi alabilecekken çekilen ders videosu ise sosyal medya aracığıyla büyüklere ulaştırılacak. Kurulan grup sistemiyle verilecek derse katılan her öğrenci, 27 saatlik eğitim görerek Kuran-ı Kerim okumayı öğrenecek. İlk olarak Coxs Bazarda başlatılan ve yüz yüze gerçekleştirecek eğitime katılacak her öğrenciye bir adet Kuran-ı Kerim ve rahle hediye edilecek. Söz konusu projenin Bangladeşin her köşesine kadar ulaştırılması planlanıyor.
"Okunan her ayetin anlamını da öğreteceğiz"
Coxs Bazar kentinde Fatih Sultan Mehmet Mektebi Kuran-ı Kerim kursunun açılışında Bangladeşliler, yerel yetkililer ve siyasi parti liderleri yer aldı. Açılışta 60 çocuğa Kuran-ı Kerim ve rahle hediye edildi. Türkiye-Bangladeş Kardeşlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucusu Shihab Ahmed yaptığı açıklamada, "Biz Bangladeşin en büyük Kuran-ı Kerim kursu projesine imza attık. Burada öğrencilerimize hem yüz yüze hem de dijital ortamlarda eğitim verilecek. Yüz yüze yaptığımız ders sırasında çektiğimiz videoları büyüklere de ulaştırmak için sosyal medya ortamlarında bulunduracağız" dedi. Ahmed, "Kursun önemli bir özelliği ise sadece okumayı öğretmiyoruz, aynı zamanda okunan her ayetin anlamını da öğreteceğiz. Biz burada ilk olarak çocuk ve yetişkinlerden oluşan 6 gruba ders vermeye başladık. Her grupta her ay 120 kişi ders alacak" ifadelerini kullandı. Ahmed, 2023 yılına kadar yüz yüze ve dijital olarak 1 milyon öğrenciye Kuran-ı Kerim dersi verilmesinin planlandığını belirtti.
"Bangladeş-Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisini daha da artıracak"
Bangladeşte gerçekleşen açılışa Türkiyeden video konferans yöntemiyle olarak katılan Ahmed, "Bu proje Bangladeş-Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkisini daha da artıracak. Bangladeşin her köşesine kadar Kuran-ı Kerimin ilmi dağıtılacakken, güçlü Türkiyenin mesajı taşınacak. Projemizin adında Komutan Fatih Sultan Mehmetin isminin olmasının nedeni ise şu anda dünyada en çok konuşulan Ayasofyayı da Bangladeşli vatandaşlara iletmektir" dedi.
Açılışta edilen duada vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiyeye de teşekkür etti.