#Güncel Olaylar | İHA
30 Tem, 2020 / Per 09:59
Türkiyenin farklı noktalarında arıcılık yapan arıcılar, Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde bitki örtüsü bakımından zengin olan yaylaların yolunu tuttu.
Beytüşşebap ilçesinde bulunan 2 bin 625 rakımlı Yeşilöz köyü Faraşin Yaylasına bu yıl yüzlerce arıcı akın etti. Bu yıl ilçedeki tüm yaylalara 30 bin bal arılı kovan geldi. Karadeniz havasının hakim olduğu yüksek rakımlı yaylalarda aylarca kalan arıcıların yüzü bal sezonunun verimli geçmesiyle güldü.
Hataydan gelen Haşim Gümüş isimli arıcı 20 yıldır arıcılık yaptığını ve tüm bölgelere kıyasla Beytüşşebaptaki yaylaların balına talep olduğu için ilçeyi tercih ettiğini söyledi. Gümüş, "Aslen Mardin Midyatlıyım. Ama Hataydan geliyorum. 20 yıldır ben bu işi yapıyorum. 20 yılın 16 yılını burada geçirdim. Faraşin Yaylasında kaldım. 2 yıl Van Başkale, 2 yıl Hakkari Yüksekovaya gittim. En çok verimi buradan aldık, bu yüzden burayı hep tercih ettim. En kaliteli balı buradan aldık, çok memnunuz. Bitki örtüsü çok rakım olarak yüksek ve balı çok kaliteli bu yüzden dolayı buraya geliyoruz. Hiçbir yerde bulunmayan bitki türleri var. Balımı perakende sattığımız için satışında sorun yaşamıyorum. Ömrümün yarısını arıcılıkla geçirdim. Bundan sonraki ömrümün tamamını arıcılıkla geçireceğimi düşünüyorum. Ordu, Ankara, Mersin ve daha bir çok bölgeden arıcı buraya geliyor. Bu yıl bal sezonu verimli geçecek gibi" dedi.
Bal sezonunda arıcıların yüzünü güldüren bal arıları yaylada 2 ay kaldıktan sonra tekrar başka bir bölgeye götürülecek.