Tepki çeken karar için geri adım!

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 11:01

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, kamuda personel servis hizmetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada, iki bakanlıkla yapılan görüşmelerin sonucunda kamu çalışanlarının servis hizmetinin devam edeceği müjdesini verdi.

Yalçın, X platformunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'de kazandığımız servis hizmeti, hukuksuz bir şekilde tasarruf tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurumlarında uygulanmamıştı. Eylemlerimiz ve iki bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonucu servis hizmeti devam edecek."

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurumlarına gönderilen yazıyla birlikte, kamu personeline sağlanan servis hizmeti uygulamasının devam edeceği kesinleşti.

tasarruf tedbirleri Kapsamında servis hizmeti Sonlandırılacaktı

Daha önce Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında, savunma ve güvenlik dışındaki kamu kurumlarında personel servis hizmetinin sözleşme bitiminde sona ereceği açıklanmış, bu karar kamu çalışanları arasında tepkiyle karşılanmıştı. Memur-Sen’in yoğun girişimleri ve görüşmeleri sayesinde bu kararın iptal edildiği ve servis hizmetinin süreceği duyuruldu.